Újabb botrány az Orbán család körül, számukra már a cél, hogy elkerüljék a börtönt

Orbán, Orbán, és Tiborcz. -kép: Internet

Nem régen írtunk arról a Microsoft szoftvereket érintő csalásról, aminek mértéke akkora, hogy az amerikai tulajdonú leányvállalatnál  nemcsak a Microsoft belső ellenőrei vizsgálódtak, de a magyar cég dolgozóit az FBI is kikérdezte, mit tudnak a közbeszerzésekről.

Most az egyik legjelentősebb amerikai tulajdonú lap, a Politico brüsszeli kiadása szerint olyan korrupciós esetekre derült fény, ami igen megnöveli a választások tétjét Orbánék számára, mert egy vereség után akár több évre is rács mögé kerülhetnek. Egy ilyen tekintélyes lap általában sokkal finomabban szokott fogalmazni, hogy ezt most még sem így tette, nyomós oka van rá.

Ugyanis, a fenti cikkünkben leírt botrány úgy tűnik, ezek az irányított és bőven túlárazott szoftverbeszerzések egészen Orbán Viktor közvetlen környezetéig érnek, és sokkal súlyosabb, mint azt eddig hitték. Már tíznél több magyar kormányzati intézménynél és állami cég körül vizsgálódnak, az eddig adóhatóság és rendőrség mellé felsorakozott  a honvédelmi tárcához tartozó HMEI Zrt., illetve az egészségügy beszerzéseiben érdekelt egykori GYEMSZI is célkeresztbe került.

Nem fogják kitalálni, de a forgatókönyv itt is minden esetben ugyanaz volt, hasonlóan az ELIOS ügyhöz, és itt is feltűnik Tiborcz István, Orbán Viktor vejének a neve. A recept most a következő volt: egy Microsoft viszonteladó a kormányzati cégeknek a beszerzési árnál drasztikusan drágábban –akár háromszoros áron is-, eladja a szoftver csomagot, majd a HCS Experts nevű Tiborcz tulajdonában álló cég rendszeresen beszámláz ennek a cégnek.

Ebben az időben a cég olyannyira megtáltosodott, hogy Tiborcz 389 millió forint osztalékot tudott kivenni belőle. A vizsgálat alá vont állami vállalatoknál az a pletyka járja, hogy nem csak Tiborcz Istvánnak, de a testvérének, Tiborcz Péternek is informális ráhatása volt arra, hogy melyik cég nyerjen egy-egy pályázaton.

Ja, kérem! Így könnyű a saját lábán állni az embernek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!