LMP nem tud leállni: újabb bődületes hazugságon kapták rajta

Jakabfy Tamás józsefvárosi, ferencvárosi LMP-s képviselő egy facebook bejegyzése hívta fel a figyelmet arra, hogy az LMP kormányra kerülése esetén megszüntetné a KATA-t, az igazán népszerű adózási formát.

lmp megszuntetne a katat

A kata bevezetése óta roppant népszerű adózási forma, már több mint 238 ezer katázót tartanak nyilván. Nagy előnye, hogy valóban kicsi az adóteher (havi 50 vagy 75 ezer forinttal minden adó kiváltható), és az adminisztrációja is igen egyszerű, még könyvelőt sem igényel, ami újabb spórolást jelent a vállalkozóknak. Sokaknak nem is érné meg vállalkozni, ha nem létezne ez az adózási forma.

A bejegyzés után az LMP szóvivője a 24.hu cikkére reagálva így nyilatkozott:

„Az LMP az adócsökkentés pártján áll: mi igazságos és egyszerűbb adórendszert vezetnénk be a mostani helyett. Éppen ezért nem szüntetnénk meg a KATA-át, ez az LMP programjában sem szerepel.”

Csakhogy, ez így egyáltalán nem igaz, mondhatnánk azt is, hogy egyszerűen hazugság, ugyanis az LMP programjában ez szerepel szó szerint:

„A munkajövedelmek terhelését csökkentjük, a tőke és a környezethasználat hozzájárulását növeljük. Egységes jövedelemadót vezetünk be, ami minden jövedelemre, származzon az munkából, vállalkozásból vagy egyébből, ugyanazt a (progresszív) terhelést érvényesíti. Megszüntetjük a különadózó jövedelmeket.”

Márpedig, kedves szóvivő, ez a mondat pontosan azt jelenti, hogy önök meg akarják szüntetni -többek között- a KATA adóformát, és ellehetetleníteni több mint 200 ezer embert. Ezúton gratulálunk, ehhez a nagyszerű ötlethez, reméljük értékelni fogják a választók a hazudozással és különutassággal együtt,  3-4 százaléknyi szavazat nem lesz olyan rossz eredmény!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!