Két év hánykolódás után előbukkant a tengerből az elveszett fényképezőgép – és működött

A híradások – bölcsen – egyelőre hallgatnak a gép márkájáról.

Több mint két éven át hánykolódott a tengeren egy búvártokba zárt fényképezőgép, mielőtt működőképesen partra vetődött egy thaiföldi strandon: a kagylókkal benőtt, alig felismerhető tárgyra kisiskolások találtak rá, akik a gép tulajdonosát is felkutatták – írja az MTI.

„El sem hiszem” – mondta a BBC Newsnak a fényképezőgép tulajdonosa, Cubakihara Szerina, hozzátéve, hogy nagyon megdöbbent, amikor a barátai elküldték neki az elveszettnek hitt fényképeivel teli Facebook-bejegyzést.

A japán egyetemista még 2015 szeptemberében vakációzott barátaival az Okinava prefektúrabeli Isigaki-szigeten, mintegy 250 kilométerre keletre Tajvantól, amikor könnyűbúvárkodás közben elejtette a fényképezőjét. Cubakihara akkor úgy hitte, hogy örökre elveszítette a gépet.

A búvártokban lévő fényképezőgép azonban több száz kilométeres kalandra „indult” és végül egy tajvani strandon sodorta szárazföldre a víz, ahol egy csapatnyi általános iskolás diák talált rá, akik épp a partszakaszt takarították.

A lány azt tervezi, hogy júniusban Tajvanra látogat, hogy személyesen mondjon köszönetet a diákoknak és tanárjuknak és hazavigye a kalandos sorsú fényképezőgépét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!