Hazazavarták a Honvédkórházból a beteg asszonyt, másnapra halott volt

Fotó: MTI

Háziorvosa vérmérgezés gyanújával utalt be egy 79 éves asszonyt a Honvédkórház sürgősségi osztályára, de hiába, az idős hölgyet hazaküldték. Másnap visszakerült, de már nem tudták megmenteni az életét – tette közzé a hírt az RTL Klub.

Az asszony már régóta krónikus sebekkel küzdött, háziorvosa ápolta. Egyik reggel ki kellett hívni rá az ügyeletet, mivel aznap nagyon zavartan ébredt. A háziorvos véleménye szerint a kórházban nem vizsgálták meg elég alaposan az asszonyt, hisz fél óra után már haza is zavarták, mert szerintük szakszerűtlenül utalta be az idős hölgyet. Erről az ambuláns lapot is bemutatta az RTL klub stábjának.

Másnap reggel már nem tudták felébreszteni az asszonyt. Hiába szállították be a mentők a kórházba, már nem tudtak segíteni az asszonyon, a kezelések ellenére is meghalt. A háziorvos szerint egy egyszerű vérképből meg lehetett volna állapítani a vérmérgezést.

Szerette volna kivizsgáltatni, hogy megfelelően ellátást kapott-e a betege, de azt a választ kapta, hogy nincs joga betekinteni a kórházi adatokba. Az RTL Klub megkérdezett erről egy jogászt is, aki szerint viszont lett volna hozzá a joga.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!