Házhoz mentek a pofonért, itt se fognak sokan szavazni a Fideszre

Székutason tartott lakossági kampányfórumot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Lázár János. A menetrend itt is a szokásos volt, a politikusok beszéde után jöttek a lakossági hozzászólások.

Székutasról tudni kell, hogy Hódmezővásárhely mellett helyezkedik el, és jelentős a lakosság között akik gazdálkodásból élnek. Persze, ezért is volt meghívott vendég Fazekas, aki a kormány birtokpolitikáját volt hivatott dicsőíteni. Meg is tette, adatokkal készült, és kifejtette, hogy  a hódmezővásárhelyi járásban 6200 hektár meghirdetett területből 5400 hektárt vásároltak meg a gazdák, ebből Székkutason 874 hektárt.

Csakhogy jöttek a lakossági felszólalások, és aki ahhoz van szokva, hogy folyton Fidesz rajongók között kell osztania az észt, annak ez most úgy jött, mintha hideg vízzel öntötték volna nyakon. Az egyik székutasi gazda felállt, gyorsan a fórum résztvevői felé fordult:

„Tegye fel a kezét, aki tudott földet venni!”

Ám amire senki nem számított, egyetlen kéz sem látszódott a levegőben. Helyette elkezdett ömleni a panaszáradat, miszerint a két évvel ezelőtti liciteken olyanok nyertek földet, akik még csak nem is a környéken élnek, Szentgotthárd, Baja, Békéssámson mind olyan település, aminek lakója kitúrta az itteni gazdákat. Persze ők helyben lakóként bejelentették elővásárlási jogukat, erre azok beperelték őket.

De olyan történet is elhangzott, akinek a bérelt földjét az állami árverésen megvásárolta egy nem is ott élő gazda, aki nem engedi a földre, holott még érvényes az állammal kötött bérleti szerződése. Ő is kénytelen bíróságra járni.

Ilyen az, amikor a migránsozással már nem lehet elfedni a kormány káros politikáját, amikor nem lehet Soros Györgyre fogni a gazdák tönkretételét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!