Ez már színtiszta rasszizmus! Lázár János nyíltan hergeli a cigányság ellen a népet

Fotó: nol.hu

Egészen félelmetes, amit a Fidesz mostanában csinál uszítás címszó alatt. Rasszista plakátok, uszító mantrák vesznek körül bennünket az egész országban, de amit Lázár János mondott tegnapi utcafórumán, már tényleg túl megy minden határon.

A Hír TV beszámolója szerint Lázár szokás szerint a bevándorlásról is szót ejtett, nem is akárhogy. Konkrétan a cigánysággal hasonlította össze a menekülteket. Arról beszélt: hogyan is tudnának integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából érkeznek ide, hisz a cigányokkal sem működött a dolog. ( Hogy is működhetne, ha magasról tojnak rájuk és az integrációjukra és kizárólag akkor foglalkoznak velünk, ha kell a szavazatuk – a szerk.)

Lázár a következő mondatokat ejtette ki a száján:

„ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek (…) Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre”

A műsorban arra is emlékeztettek, hogy azért is furcsa, hogy Lázár János ilyen kijelentéseket tesz, mert ő volt az élharcosa 2008 és 2012 között a hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak, melyet nem más pénzelt, mint Soros György.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!