Orbán kitépi az összes szál haját, ha meglátja a legfrissebb eredményeket: kutyaszorítóban a Fidesz

Annyi biztos, hogy Orbán Viktor nem örülne annak a kutatási eredménynek, amit a 24.hu megbízásából készített a Republikon Intézet. A felmérés adataiból ugyanis arra következtethetünk, hogy 54 százalék szerint a Fidesz már titkolni sem próbálja a korrupciós ügyeket, 47 százalék szerint pedig fideszes kapcsolatok nélkül nem lehet sikeres vállalkozást indítani.

A Republikon Intézet közvélemény-kutatása szerint

az emberek több mint fele (56 százaléka) gondolja úgy, hogy a korrupció veszélyes méreteket ölt Magyarországon, 40 százalékuk szerint gyakorlatilag teljesen átszövi az országot.

És mindössze 5 százalék válaszolta azt, hogy a korrupció jelenlegi mértéke egyáltalán nem kirívó. 32 százalék szerint a Fidesz 2010 óta tartó kormányzása alatt sokkal kirívóbb a korrupció, mint korábban volt, és mindössze 9 százalék mondta azt, hogy a jelenlegi helyzet nem kiemelkedő – számol be az eredményekről a 24.hu.

A felmérésből világosan kiderül, hogy április nyolcadikán többen lennének, akik nem Orbánra ikszelnének!

A 24.hu által megrendelt kutatás két nagyon fontos részt tartalmaz, amelyekből konklúzióként azt is levonhatjuk, hogy többen vannak a jelenlegi kormánnyal elégedetlenebbek, mint azok, akik még mindig Orbán Viktor hívei.

  • A válaszadók többsége, 54 százaléka azért tartja a jelenlegi kormányra jellemző korrupciót különösen felháborítónak, mert szerintük már meg sem próbálják eltitkolni az ilyen ügyeket.

  • A felmérésben részt vevők 53 százaléka egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy a kormány arra költi az adófizetők pénzét, hogy a hozzá közel álló emberek meggazdagodjanak. Mindössze 13 százalék nem értett egyet ezzel az állítással, annyian, ahányan nem tudtak vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre.

Az 50% fölötti arány mindenféleképpen elegendő elégedetlen embert mutat ahhoz, hogy Orbán menjen. A kérdés már csak az, hogy mekkora lesz a részvételi arány. Minél többen szánják rá magukat, hogy elmenjenek szavazni, annál biztosabb a Fidesz egyértelmű veresége.

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata