Rónai Egon is ledöbbent azoktól az információktól amiket megtudott a Kósa-ügyről

Elvitte az Egyenes beszéd stúdiójába az ügy számos dokumentumát Helmeczy László, a csengeri Sz. Gáborné ügyvédje.

Védencével kapcsolatban Helmeczy elmondta: „Kósa úr állításaival ellentétben nincs házi őrizetben, gyanúsított nem volt és nem volt ellene eljárás. Nem volt elítélve csalásért és nincs ilyen jellegű priusza”. Az ügyvéd szerint a rendőrség múlt heti felhívása, melyben károsultakat keresnek az üggyel kapcsolatban egy „komoly törekvés arra, hátha jelentkeznek ilyen-olyan-amolyan sértettek”.

Adódik a kérdés, hogy az ügyvéd hisz-e Sz. Gábornénak a mesés, 1300 milliárdos örökség kapcsán: „Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hiszek Kósa Lajosnak”- fogalmazott Helmeczy László, aki szerint Kósa Lajos az egyik legnagyobb költségvetésű város polgármestereként csak tudta, hogy van az ügy mögött valami, ha besétált emiatt egy közjegyzőhöz és aláírta a papírokat.

Az ügyvéd – aki a DK képviselő-jelöltje a választáson Szabolcs megyében – arról is beszélt, hogy védence jelenleg két ok miatt van külföldön: egyrészt krónikus tüdőbetegségét kezelteti, másrészt azt mondta, bizonyos okiratokat is beszerez, melyek állítólag igazolják, hogy nem légből kapott dolog az örökség.

Közölte azt is, hogy vannak még olyan dokumentumok, melyek arra utalnak, hogy Kósa Lajosnak „nem csak az édesanyja, nem csak a felesége, hanem bizony ő is komoly előnyökre tett volna szert, személy szerint”.

„A Btk. szerint a befolyással való üzérkedés már ott megvalósul, ha valaki az ígéretet elfogadja. Ezt a vonalat miért nem kell vizsgálni”- tette fel az újabb kérdést a csengeri örökséggel kapcsolatban az ügyvéd, aki szerint most felgyorsultak az események és védencét gyorsan szerették volna kihallgatni, de mire az idézést megkapta, már külföldön volt és előreláthatólag csak a választás után jön vissza Magyarországra.

forrás: atv.hu


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata