Ez is megtörtént: Balázsék eltűnnek a választásokig az éterből

A Reggeli show stábja // kép: Balázsék Facebook

Sebestyén Balázsék műsora szokott kellemetlen perceket okozni a kormánypárnak. Mivel napi aktualitásokról is esik szó a műsorban, és azokat a műsorvezetők gyakran szókimondóan kommentálják is – a műsor gyakran ébreszt elégedetlenséget a hallgatókban Fidesszel szemben.

Érthető okból ezeket a kellemetlenségeket a rádiót tulajdonló fideszes Andy Vajna szeretné a választásokig elkerülni. Főleg úgy, hogy mostanában nem telik el nap úgy, hogy ne robbanna ki egy fideszes botrány.

A médiapiaci viszonyokat jól ismerő comment.blogon jelent meg egy írás, miszerint Balázsék a választásokig (április 8-ig) szabadságon lesznek.

Hogy vajon azért „mentek-e szabadságra”, hogy véletlenül se mondjanak olyat, amivel erősíthetik a kormányváltó hangulatot, azt a blog sem tudta megmondani, azonban a kutya valószínűleg itt van elásva.

Balázsékat kirúgni nem lehet – attól felbőszülnének a hallgatók, cenzúrázni sem lehet őket, hiszen megtehetik, hogy magasról tesznek a pártpropagandistákra, így marad a kézenfekvő kádári megoldás: szabadság elvtársak.

A blog szerint azért lesznek szabadságon, mert két rövid hét jön a húsvét miatt, és egyébként is ilyenkor szoktak pihenni. Emlékezetes: a Class Fm 2016-os megszűnését követően az Andy Vajna rádiójához igazoló Morning Show számára garantálták, hogy szabad kezet kapnak a műsorral kapcsolatban. Az oldal  – idevágóan – Balázs egy korábbi interjújából idéz:

„Ha garantálják, hogy politikamentesen, nem felülről irányítva, a hírekbe, tartalomba nem beleszólva dolgozhatunk, ha megmarad a függetlenségünk, és azt mondunk, amit akarunk, akkor mindent megfontolunk, még a nem országos frekvenciák ajánlatát is. Ha ez mind stimmel, és a munkakörülmények markánsan jobbak, akkor sok minden elképzelhető.”

Ha nincs szelep, min engedjük le a feszültséget?

Szóval állítólag tényleg nem a választások miatt tűnnek el az éterből Balázsék. Ezzel csak az a baj, hogy a rádió vezetése már kiadhat bármilyen közleményt arról, hogy tényleg csak ártatlan szabadságolásról van szó, a nép már megtanult a sorok között olvasni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!