Polt Péter nem kerülheti el a sorsát: kemény üzenetet kapott a legfőbb ügyész

“Polt Péternek az elmúlt 7 évben rengeteg lehetősége lett volna, hogy bizonyítsa, ő nem a Fidesz pártkatonája. Ezt nem tette meg. Szél Bernadettel szemben mi úgy gondoljuk, hogy felelős politikus nem bízhat abban, hogy Orbán rendszerének leváltása után a jelenlegi legfőbb ügyész megváltozna.

Nem lehet felmentést adni Polt Péternek a Fidesz által elkövetett bűncselekmények eltussolásában. Vállalnia kell a felelősséget a tetteiért. Nem maradhat hivatalban az, aki közreműködött a jogállam leépítésében és Magyarország kirablásában. Ezt mindenkinek be kell látnia” – írja közleményében az MSZP elnöke, Molnár Gyula.

A szocialisták elsők közt menesztenék Poltot, ellentétben Szél Bernadettel. Az LMP-s politikus az Ökopolisz alapítvány rendezvényén azt mondta, hajlandóak lennének megtartani a főügyészt, ha bizonyítja, hogy nem csak a fideszesek “pecsenyéjét akarja mosni”, hanem szakmailag is kész helyt állni.

Az LMP miniszterelnök-jelöltjének bejelentésére a teljes ellenzék felszisszent, hiszen szerintük éppen Polt miatt nem nyomoznak a hatóságok számos gyanús fideszes ügyben.

Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/OS

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!