Megdöbbentő részletekkel folytatódik az Elios-ügy

Már megint az a fránya pénz. Úgy tűnik Tiborcz István újrázik egyet 17 nappal a választások előtt. A főszereplő mellett ezúttal újra felbukkan az Eliosból megismert üzlettárs, Erdei Bálint is.

A két fiatalember BIFH Porperty Kft. néven alapított ingatlanos céget, mely gyanúsan nagyot ment az utóbbi időben.

A két fiatalember még 2009-ben alapította meg az Elios Innovatív Zrt. elődjét, mely később uniós támogatású közbeszerzéseken mesébe illő gyorsasággal szerzett meg óriási pénzeket, amit az OLAF buktatott le. A 13 milliárdos csalássorozat főszereplőit így egy ország ismerhette meg.

Orbán Viktor veje, és annak barátja

Tiborcz az Elisoból 2015-ben dobbantott, üzlettársa, Erdei még maradt kicsit – a 24.hu információi szerint vagyonkezelő cégein, a Woody Holding Kft.-n és a Green Universe Kft.-n keresztül tartotta kézben a céget

2015 végén, a külföldi terjeszkedésre gondolva bejegyezték az Elios International Kft-t, mely kapcsolatokat épített ki Szlovákiában és Szerbiában is.

A 24.hu írja, hogy: „a folytonosságot jelzi, hogy Erdei most bejegyzett ingatlanos cégének székhelye ugyanúgy a fővárosi Szilágyi Dezső tér 1., mint ahogy az Elios Internationalnak, a Woody Holdingnak, illetve új nevén Redwood Holding Kft.-nek is.”

Ki hitte volna, de ezek az urak az ingatlan-bizniszben is módfelett tehetségesek?

  • Tiborcz 2016 óta folyamatosan növelte ingatlan-portfólióját (Balatoni ingatlanok, kastélyok stb.)
  • Erdei főleg luxus lakóparkokat, szállodákat és irodaházakat építettet.

Erdei belevetette magát a pesti bulinegyedbe is, hiszen érdekeltséget szerzett az Akácfa utcai Fogasház romkocsma-bulikomplexumban is. A Fogasházba tavaly beköltöztetett Instant nevű Nagymező utcai szórakozóhely régi telkén épp egy sokmilliárdos luxus hotelt építenek.

  • Erdei érdekeltséget szerzett a III. kerületi Kolosy téren is, ahová a fideszes önkormányzat a piac helyére egy új, „gasztronómiai profilú létesítmény” üzemeltetésére írt ki pályázatot. A HVG ezzel kapcsolatban azt írta, hogy Erdei azért nyomult, mert tervezi, hogy egy budai bulinegyedet hozzon létre.

A 24.hu cikke alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!