Irdatlan nagy pofont kapott a Fidesz: az egész kormányra veszélyt jelentő hangfelvételt hoztak nyilvánosságra

Rossz napok járnak most a Fideszre, mindennap kiderül valamilyen botrány, folyamatosan kerülnek nyilvánosságra iratok, hangfelvételek, videók. Ilyenkor mindig kapunk egy kis betekintést a kulisszák mögé, hogyan is működik a NER velejéig rohadó rendszer.

A mostani történet 2016-ban kezdődik, azokban a „boldog békeidőkben”, amikor még legalább az ENSZ nem volt gonosz intergalaktikus ellensége az országnak. Sőt! Annyira nem volt ellenség, hogy Áder János köztársasági elnök komolyan fontolgatta, hogy megpályázza az ENSZ főtitkári posztját, ami némi önbizalom túltengésről árulkodik, ismerve elnökünk angoltudását.

Mindenesetre elkezdett magának építeni egy imázst, aminek a középpontjában a környezetvédelem állt. Szervezett is programokat, például Budapesten rendezték meg a Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit) ahol a ma már ellenségnek számító ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun videoüzenetét  közvetlenül Áder János köztársasági elnök beszéde után mutatták be a Millenárison.

Azonban mint itthon minden, ez sem ment gond nélkül, mert a fő attrakciónak beharangozott magyar találmány megvalósítása elég nagy késésben volt, a megnyitó előtt pár hónappal pedig lehetett látni, hogy ilyen nemzetközi figyelem közepette ebből bizony így nagy égés lesz. Azonban itt jön képbe a NER mindent felülíró rendszere, amikor ha a nertársaknak szüksége van valamire, akkor rögtön lesz pénz, félretolva mindenféle eljárásrendet.

A 24.hu információja szerint a problémára a megoldás az lett,  hogy Áder János környezetéből odaszóltak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba, hogy kellene egy kis lé, mondjuk nem is olyan kicsi pontosan 200 millió forint. Egy ilyen helyről érkező telefonnak nehéz nemet mondani, így Pálinkás József, az innovációs hivatal vezetője be is jelentette egy megbeszélésen, hogy Van itt egy projekt, amit meg kell oldani, és én majd megoldom a saját keretemből.”

Pálinkást dühítette a történet, mert egy hangfelvétel szerint azt mondta, hogy „Nem szeretem, hogy mindenféle helyekre elrohangálnak, és akkor valaki vagy a sameszuk felveszi a telefont, és felhív.” Mondjuk teljesem megértem Pálinkást, aki neves atomfizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008 és 2014 között pedig annak elnöke volt. Egy ilyen felkészültségű embert nem kellene mindenféle sameszokkal ugráltatni, és kikerülni mindenféle pályázatot, formai és tartalmi bírálatot, határidőket.

De a cérna akkor szakadt el végleg, amikor úgy tűnt, hogy 200 millió ide vagy oda, a gép még sem fog működni. „Meg kell nézni, hogy működik-e a berendezés, mert ha nem működik a berendezés, akkor az Aquaprofitnak fogok egy levelet írni, másrészt a köztársasági elnök úrnak, hogy Elnök Úr, mi van má’?” – hallható a 24.hu birtokába jutott felvételen.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!