Elképesztő csalások történhettek, ha nem lépnek, ez befolyásolhatja a választást is!

Olyan mértékű csalássorozat kezd körvonalazódni, amely komoly hatással lehet a választási eredményre. A csalások jó része kamupártokhoz kötődik, melyek vagy egyszerűen az állami támogatás bezsebelésére jöttek létre, vagy a Fidesz érdekeinek megfelelően próbálnak szavazatot lecsípni az ellenzéktől, megtévesztő nevükkel.
Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó állítása szerint, csak a csepeli választókerületben ezer halott nevére bukkant a helyi választási bizottság. Fideszes riválisa, Németh Szilárd ezt rágalmazásnak tartja, és rögtön perrel fenyegetett. Akinek nem inge az nem veszi magára, hogy Németh miért bújt bele azonnal, azt csak sejteni lehet.

Bangóné szerint ugyanaz a választási csalás gyanúja merül fel több településen: Erzsébetváros, Újpest, Rákospalota, Csepel, Soroksár, Monor, Hatvan, Orosháza, Szeged, Kisvárda és Pestszentlőrinc – miszerint a Fidesz a kamupártokkal összejátszva, próbálja meg nekik biztosítani a megfelelő számú aláírást.

Volt olyan párt, ahol több mint kétszáz halott embernek a neve szerepelt az ajánlóíveken. Feltételezhető, hogy tömegével kapták meg ezek a pártok valakitől a neveket. Fel kell vetni, hogy kinek áll érdekében ma listákat átadni a pártoknak. A válasz szerintem az, hogy a kormányzó pártnak, a Fidesz–KDNP-nek. Egyetlen párt rendelkezik olyan méretű listával, a Kubatov-listával, amelyik ezt meg tudta tenni – jelentette ki Bangóné.

A tények ellenére, a a Nemzeti Választási Bizottság azonban még napirendre sem vette a kérdést, miközben Zuglóban a választási iroda megállapította, hogy Lévai Katalin ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein, sajtóhírek szerint pedig Erzsébetvárosban is lefoglalták Lévai Katalin pártjának ajánlásait.

A végén még visszasírjuk a kopogtatócédulákat?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!