Megdöbbentő kijelentés: Atommentesítést ígért az észak-koreai diktátor – állítólag

Legalábbis a dél-korai külügyminiszter szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szavát adta az atomfegyver-mentesítésre. Kang Kjung Va erről a CBS amerikai televíziónak adott vasárnapi interjújában beszélt.

A dél-koreai diplomácia irányítója szerint Kim Dzsong Un szavai „különösen nyomatékosak”, mert az észak-koreai vezető korábban soha nem tett ilyen ígéretet.

A CBS televízió Szemben a nemzettel című politikai vitaműsorában megszólaló külügyminiszter asszony hangsúlyozta, hogy Kim Dzsong Un és Donald Trump várható találkozója „történelmi jelentőségű kötelezettségvállalás” az észak-koreai vezető részéről.

Mint mondta: Washington határozott és erőteljes nyomásgyakorlása Észak-Koreára, a Phenjanra kivetett széleskörű gazdasági szankciók késztethették Phenjant, hogy tárgyalóasztalhoz üljön.

A külügyminiszter leszögezte: „mi úgy gondoljuk, hogy az észak-koreai vezető most leltárt készít… és megadjuk neki a szükséges időt, hogy nyilvános üzeneteket fogalmazzon meg”. Ugyanakkor azt is közölte, hogy a párbeszédért Szöul szerint „nem jár jutalom”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!