Czeglédy üzent a börtönből: nem csoda, hogy a Fidesz ennyire fél tőle

Az alábbi interjú Czeglédy Csaba ügyvédjének közreműködésével készült, a nyugat.hu neki küldte el a kérdéseket, és írásban kapták meg a válaszokat. 

Budai Gyula nemrég azt állította, hogy Ön támogatta pénzzel az MSZP 2014-es kampányát, és hogy van egy állítólagos szemtanúja is. Tényleg adott pénzt Kunhalmi Ágnesnek?

A Fidesz a kampányhajrában azt próbálja kicsiben megcsinálni, amit velem nagyban elképzeltek: ezt az ügyet felhasználva akarják törvénytelenséggel megvádolni az MSZP-t és a DK-t. Gyenge jellemű ember mindig akad, akire a korbács és kalács módszerével hatást tudnak gyakorolni.

Én csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy az elmúlt háromnegyed évben a Fidesz és a kormánysajtó összes rólam szóló állítása a bíróságokon hamisnak bizonyult. Azt hozzátéve, hogy a kampány finisében minden ilyen „szenzációt” erős fenntartással kell fogadni. A kérdést röviden megválaszolva: ócska hazugság, amit állítanak.

Budai Gyula a múlt héten azt is állította, hogy Ön zsarolja Gyurcsány Ferencet. Igaz ez?

Budai Gyula nyilván csak magából és a fideszes haverjai magatartásából tud kiindulni. Nagyon sajnálom a mostanában a gonosz kis manó szerepét magára öltő Budait, akinek mindenről én jutok eszébe – ez szerintem nem egészséges. A kormányszóvivőt tudom csak idézni, de az eredeti közmondással: bolond lyukból bolond szél fúj.

Kálmán Olgánál emlegetett a tulajdonában lévő Elios-dokumentumokat és bizonyos pénzmozgásokat. Ezekkel mi a helyzet? Nyilvánosságra kerülnek-e valaha is?

Biztosan nyilvánosságra fognak kerülni – azonban a kormánytagokat és családtagjaikat érintő külföldi pénzmozgásokra vonatkozó információk összegyűjtéséhez és ellenőrzéséhez szabadlábon kellene lennem.

A bíróság az előzetes elrendelésével elvette Öntől a kampányolás lehetőségét. Most mit tesz?

Több jogi lépést tettünk és teszünk, a Nemzeti Választási Bizottsághoz, a Kúriához és az Alkotmánybírósághoz is fordultunk, továbbá megfellebbeztük a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzését, a Szegedi Törvényszék döntéséről azonban a mai napig nem tudunk semmit. Továbbá most van előkészítés alatt a beadvány az Emberi Jogok Európai Bíróságához, ez várhatóan egy héten belül elkészül.

Mit gondol, meddig lesz előzetesben?

Azért nem tudok erre a kérdésre jól válaszolni, mert egyáltalán nem kerülhettem volna előzetes letartóztatásba. Mint ahogyan a többiek sem – főleg nem kisgyermekes családanyák. Hozzátéve, hogy én magam is két kiskorú gyermeket nevelek, és ők is otthon voltak, amikor őrizetbe vettek. Szerencsére tudtuk úgy intézni a dolgokat, hogy a hatósági fellépésből semmit ne érzékeljenek. Sajnos a hatóság ebben az eljárásban is háborítatlanul kényszervallatást folytathat, amihez eddig mindenki asszisztált.

Önről azt mondják, harcos típus. Ezt most is láttuk. De meddig bírja az ember az állandó harcot? Önnek nem mondták sokan, hogy ideje feladnia?

Páran sok mindent megtettek azért, hogy feladjam, de szerencsére engem kemény fából faragtak, a harcosság a véremben van, családi örökség. Édesapám és édesanyám ágán is sok tragédia érte a családunkat a XX. században, ami most történik, az a múltban történtek megismétlődése, ám akkor diktatúra volt, most pedig – elvileg – demokrácia. Megértem, hogy sokan már nem biztosak ebben.

Az interjút teljes egészét itt olvashatják


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata