Elképesztő mi történt Vonával! Senki sem hitte, hogy ez a saját körzetében megtörténhet!

forrás: jobbik.hu

Nagyon nehéz lehet minden fórumon azt szajkózni, hogy a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, aki majd végrehajtja a kormányváltást. Nehéz lehet, egy olyan budapesti rendezvény után, ahol alig kétezren vettek részt március 15-én, és olyan lakossági fórumokon, ahol a kutya sem kíváncsi a Jobbik elnökére.

Már pedig Vona kemény harapófogóba került, vagy inkább oda tette magát a cukiság kampánynak hívott néppártosodással. Ugyan ennek hatására kiábrándult fideszesek csatlakozhattak a szavazótáborához, de a Jobbik alapításában és parlamenti párttá való erősödésében jelentős szerepet játszó radikálisok elképesztő számban pattantak le róla.

Azon kívül, hogy ez a pálfordulás semmivel sem különb Orbán szélkakaskodásánál, igencsak kockázatos hazárdjáték. Vagy beáll a kormányváltók közé, és végképp a Fideszhez tereli a régi jobbikosokat, vagy viszi tovább a különutas politikáját, és az újonnan megszerzett szavazói fognak máshova szavazni, a kormányváltás érdekében.

Hiába a média háttér, hiába a sok plakáthely, hiába a kampánypénz, a lakossági fórumokon érződik, hogy korántsem olyan rózsás a helyzet a Jobbik háza táján mint ahogy azt Vona próbálja eladni.

Vona Heves Megye 2-es számú választókörzetében indul, ahol négy évvel ezelőtt alig 2 százalék különbséggel vesztett a fideszes jelölttel szemben. A választókörzet második legnagyobb települése a járási székhely Pétervására, ahol népszerű művészekkel megtámogatott lakossági fórumot szervezett Vona:

vona fórum plakát

A neccesebb lakossági fórumokat szokták megtámogatni egy-egy népszerű előadó meghívásával, hogy ha már a politikusra nem kíváncsiak az emberek, az ingyen műsor majd becsábítja őket, cserébe pedig a jelölt is bemutatkozhat egy nagyobb létszám előtt. Azonban ekkora égés maximum a mikro- és kamupártok rendezvényén szokott történni! 10-12 fő volt kíváncsi az operett műsorral megtámogatott Vonára!

 

vona fórum
Forrás: kekesonline.hu

A műsorra sem jöttek többen, úgy látszik Vona Gábor neve elriasztotta a településen élőket!

vona fórum2
Forrás: kekesonline.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!