Itt egy szenzációs videó arról, hogyan bukhat a Fidesz – Érdemes megnézni!

Az áprilisi választások igazi nagy próbatétele nem a pártokra vár, hanem magára a választóra. A mindenkit foglalkoztató kérdés, hogy mi az, és működhet-e a taktikai szavazás. A Fidesz által 2014-ben élesített új választási törvény keretrendszere miatt ugyanis hiába kapnak több szavazatot az ellenzéki pártok, megosztottságuk miatt a voksok elaprózódnak, így a Fidesz nyer. (Videó a cikk alján)

A Közös Ország Mozgalom feladatául tűzte ki, hogy az országgyűlési választások előtt több egyéni körzetet is „megmér” – és teszik ezt azért, hogy egyértelmű legyen, ki a legesélyesebb jelölt az adott helyen, és kire érdemes szavaznia azoknak, akik leváltanák a kormányt, és hogyan érvényesülhet az ellenzéki akarat, világosan elmagyarázzák, hogy mi is az a taktikai szavazás.

Mivel ma többen buktatnák meg a Fideszt, mint amennyien hatalmon tartanák, ezért is nagyon fontos, hogy mindenki tudja, ki a legesélyesebb, legstabilabb jelölt a körzetében, és ha fogösszeszorítva is, de rá kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy teljesüljön a kormányváltás.

A KOM aktivistái ebben segítik a választókat a kutatásaikkal, az eredmények közzétételével, valamint ilyen egyszerű, közérthető videókkal, mint ez:

Persze az egészhez még kell maga a választó is, hiszen azon túl, hogy picit utánajár a dolognak, április 8-án el is kell ugrania szavazni. Ami összesen fél óra az életünkből. Tényleg nem sok!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!