Kiderült a tegnapi Orbán beszédről valami, ami egészen elképesztő köntösbe helyezi azt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Idén történt meg először a rendszerváltás óta, hogy a miniszterelnök nem mondott beszédet a március 15-i ünnepségen. Még mielőtt valaki azt gondolná, átaludtam a tegnapi napot, annak gyorsan kifejtem bővebben. Tegnap, Magyarország miniszterelnöke nem vett részt az állami ünnepségen, nem mondott beszédet, helyette elküldte a Fidesz elnökét, aki kampánygyűlést tartott.

Március 15. ünnepe mögé bújva, állami infrastruktúrát használva, választási beszédet tartott. Köszöntötte a békemeneteseket, az ide utaztatott lengyeleket, de az ország lakosságát elfelejtette. Nem is hiába, mert a harmadik perc közepén ki is bújt a szög a zsákból, itt nem lesz szó Petőfi, Kossuth, Széchenyi tetteiről, pláne nem a Deák Ferenc által létrehozott kiegyezésről.

Volt helyette minden más, amiről a Fidesz elmúlt három éve szólt,  migrációval és Sorossal való riogatás, harcba hívás, nemzeti konzultáció, választókerületi jelöltek, pártlisták, választási stratégia, mozgósítás. Minden, ami egy választási beszédbe kell, de semmi helye egy állami ünnepen.

Az üzenet egyértelmű. Orbán nem akar Magyarország miniszterelnöke lenni, csak azoknak, akik az ő bálványát imádják. A „haza nem lehet ellenzékben” mondat új formában csendült újra fel, csak az a haza része, aki hozzá tartozik. Aki pedig nem, annak kegyelmezzen a mindenható, mert ő bizony nem fog: „A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit.” Ilyen nyílt fenyegetést ő sem engedett meg magának eddig. Ízlelgessük egy kicsit a szót, mit jelent az „elégtétel” az igencsak kifejező anyanyelvünkön. Van benne valami szubjektív az „igazságtétel” objektivitásával szemben.

Úgy látszik, a baj igen nagy, érzi a veszélyt ő is, és mindent egy lapra tesz fel. Rettegjen mindenki, a saját tábor a globalista Sorostól, az ellenzék pedig az ő választások utáni bosszújától. Orbán ezt a taktikáját már 2006-ban felvázolta, és 2010-től pedig következetesen végre is hajtja:

„az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem te csinálod ezt?), és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.” – mondta egy parlamenti jegyzőkönyv szerint.

Aki nem hiszi, itt a videó:

A tegnap elmondott beszéde tökéletes megvalósítása volt ennek a stratégiának.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!