Kósa Lajost csak egy lépés választja el a börtöntől? Kemény üzenetet kaptak Orbánék

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány erkölcsileg megbukott, tagjainak nincs helye a közéletben. Karácsony Gergely szerdán felszólította a kabinetet, hogy ettől a naptól kezdve ügyvezető kormányként működjön, ne hozzon döntéseket a magyar adófizetők pénzéről.

A Párbeszéd társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette azt is, kezdeményezik az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását, mert „padlássöprés van”, a tervezett költségvetési hiány negyven százalékát az év első két hónapjában elköltötte a kormány.

Karácsony Gergely közölte azt is, a kormány körüli „zavaros ügyek” tisztázása érdekében felkérte Kaltenbach Jenő volt ombudsmant, hogy vállalja el a következő parlament által létrehozott antikorrupciós ügyészség vezetését.

Jelezte, azt kérte a jogászprofesszortól, azonnal kezdje meg a felkészülést, hogy április 9-től a kormányt jogállami eszközökkel tudják elszámoltatni és bírósági úton tudják visszaperelni a közpénzből létrejött magánvagyonokat.

Karácsony Gergely arra is felszólította Orbán Viktort, hogy Kósa Lajost ne csak a kormányból távolítsa el, hanem vonják vissza országgyűlési képviselőjelöltségét. Nem lehet még jelölt sem olyan ember, akinek milliárdok forognak a kezei között és annak eredetéről egyetlen értelmes szót sem tud mondani, aki „egy gátlástalan hazudozó” – hangoztatta.

Szerinte Kósa Lajosról „az ország egyik fele azt gondolja, hogy egy idióta, a másik azt, hogy gazember”. Ma világossá lett mindenkinek, hogy mindkettő egyszerre; a keddi 1300 milliárd forintos letét után, most egy 800 millió forintos ajándékozási szerződés vált nyilvánossá – mondta.

Az ellenzéki politikus szerint amit ma Magyarországon kormánynak hívnak, az valójában bűnszervezet és annak élén Orbán Viktor áll. A bűnszervezetben részt vesznek a miniszterelnök családtagjai és legszorosabb bizalmasai – tette hozzá.

Felidézte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-jelentését, Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének villaügyét, a Lázár János miniszter földjei között található kastélyt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatát.

Hozzátette: a kormány tagjainak nem csupán a közéletben nincs helye, hanem ha a független hatóságok is megállapítják, akkor szabad lábon sincs helyük.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is úgy látta, az elmúlt hetek eseményei bizonyították, Magyarországnak „nemzetellenes bűnszervezet” a kormánya. Ennek a kormánynak mennie kell! – hangoztatta.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!