Elkaszálták a fideszes politikust, akinek volt pofája „saját magát” osztogatni gyerekeknek

Hiába próbálta megmagyarázni Simonka György azt, hogy teljesen helyénvaló a politikai pedofília, legnagyobb örömünkre végül pofára esett.

A Kúria ugyanis szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely szerint igenis jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt (most kapaszkodj meg) egy Békés megyei óvoda és iskola rajzpályázatán résztvevő öt óvodásnak és 16 iskolásnak Facebook-oldalával és egy like jellel ellátott pólót küldött.

Természetesen ez sem ment egyszerre, hisz először a Békés megyei 4-es számú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága elutasította az ajándék miatt benyújtott kifogást.  De túl korai volt az öröme Simonkának, ugyanis az NVB múlt pénteken egyhangú döntéssel megállapította, hogy a képviselőjelölt megsértette a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt, amely tilt mindenféle politikai tevékenységet köznevelési intézményekben. Az NVB a további jogsértéstől eltiltotta a jelöltet.

Persze a fideszesnek volt pofája a Kúriához fordulni, hogy azok változtassák meg az NVB határizatát. Szerinte gyerekekkel kampányolni és a saját oldalát promózó pólókat ajándékozni tök rendben van, cselekedete nem alkalmas a választói akarat befolyásolására, így szerinte nem tekinthető kampányeszköznek.

A Kúria szerdán meghozott végzésében azt írta, nem vitatható, hogy a jelölt már több éve minden esztendőben az adventi időszakban rajzpályázatot hirdetett és bonyolított, de a vizsgált cselekmény értékelésekor nem lehetett figyelmen kívül hagyni az eredményhirdetés időpontját, azt, hogy arra a kampányidőszakban került sor.

Mint írták, a pólók felirata egyértelmű üzenetet hordozott, a jelölt hirdetését jelentette, és a pólón megjelenő Facebook-profillal való kapcsolódása által a kérelmező politikai tevékenységére történő figyelemfelhívást tartalmazza. Ez pedig a Kúria megítélése szerint is kampánytevékenység, a pólók pedig kampányeszköznek minősültek. A bíróság végzése ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!