Film készült arról, hogy a fideszes haverok hogyan égetnek el 3 perc alatt 270 milliót

Felháborítóan óriási összeget dobhatott ki a kormány egy olyan videóra, amit végül nem is használt fel. Pontosabban 230 millió forintért rendelhettek meg egy 3 perces rövidfilmet a vizes vb-vel kapcsolatban – derítette ki a G7.hu.

270 millió 3 percért. Ez első hallásra is irreálisnak hangzik, de ha kicsit jobban megvizsgáljuk, minimum egy szívrohamba fogunk belefutni. De nézzük csak, mi is történt pontosan.

A Magyar Nemzet még nyár végén számolt be róla, hogy vizes vb utókommunikációjaképp egy videót fognak legyártatni, melyre összesen 230 millió állt a rendelkezésükre. A nyertes a kormányközeli Kuna Tibor cégeit magába foglaló konzorcium lett, majd a lap a szervezőktől azt is kiderítette, hogy összvissz 1 percesre tervezik az említett kisfilmet. Ezután beindult a kavaró-gépezet. 

Valószínűleg rosszat szóltak a szervezők, mikor elárulták, hogy csak egy 1 perces videó készül, és ezért rájuk pirított valaki, hisz a következő pillanatban a 444.hu-nak már kilenc filmről beszéltek az egy helyett. Hat darab 1 percesről, egy 10, egy 20, és egy 30 percesről.

Azóta a G7.hu hiába próbálta őket felkeresni, semmilyen kérdésükre nem kaptak választ, de nem adták fel, nemrég a birtokukba került az a videó, melyről azt állítják, hogy az a vizes vb utókommunikációs filmje. Legalábbis a Bp2017-en belül így beszélnek róla.

A lap tudomása szerint a videóból készült több verzó is, hallottak egy hosszabb filmről is, amit egy informátor szerint valamelyik kormányközeli tévécsatornán az ősszel le is adott. Utóbbiról azonban azt mondták, hogy nem a Trinity készítette, a szeptember és január közötti tévéműsort pedig hiába nézték végig alaposan, az M4 összefoglalóin kívül semmilyen vizes vb-vel kapcsolatos hosszabb műsort nem találtak. Magyarul az a negyedmilliárd valahol útközben „elveszett”.

A lap által megkérdezett filmes szakemberek szerint akárhogy is vesszük, „elmebeteg összegről” van szó.

Abban mindenki egyetértett, hogy a legdrágább tétel a forgatás. Ez, ha a legjobb kamerával csinálják (nem azzal csinálták), és nagyon magas operatőri díjat fizetnek, akkor napi 300-400 ezer forintba is kerülhet. Ami 30 napra számolva 9-12 millió forint (már ha persze minden nap forgattak, ami egy 3 perces videó esetben nem igazán reális).

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!