Na mit csináltak a Fideszben rögtön a választások előtt? Na mit? Orbánék rettegnek a vereségtől

Képünk csak illusztráció, azon nem Mészáros Lőrinc, és nem fideszes képviselő látható.

Úgy tűnik, a Fidesz annyira fél a bukástól, hogy az utolsó filléreket is szét szeretné osztani a haverok között. Már ott tartanak, hogy nem is akarják eltakarni a mutyit. Legutóbb igen érdekes körülmények között hirdetett meg az állam egy pályázatot. Összesen 12 milliárd forintra pályázhattak azok a mikro- illetve kis- és közepes vállalatok, amelyek értesültek a megújuló energiaforrást felhasználó beruházásokat támogató hitelprogram (KKV energiahitel) újraindításáról.

Egy ilyen tendernél először is meg kell ismerni a közbeszerzési kiírást, utána beszerezni a szükséges dokumentumokat, igazolásokat, majd meg kell írni a pályázatot. Ez normál esetben hónapokat is igénybe vesz, mire a komplett anyag benyújtásra készen áll. Itt azonban erre az egész folyamatra kevesebb mint egy nap állt rendelkezésre!!!

Mivel ez így a lehetetlen kategória, joggal gondolhatnánk, hogy nem is volt senki aki indult. Nos, ne legyünk ilyen bizalmatlanok a magyar kis és közepes vállalkozásokkal szemben, hiszen olyan kiváló felkészültséggel rendelkeznek, hogy a péntek délután meghirdetett pályázat 12 milliárdos keretösszege szombat reggelre kiürült, és a pályázatot fel kellett függeszteni.

Ez a magyar korrupciós viszonyokon edződött cégeknek és projekt menedzsereknek is elég mély ütés volt. Egyértelmű, hogy volt egy most még nem ismert kör, akik előre értesültek arról, hogy a lehetőség meg lesz nyitva, és beadásra kész komplett akta csomaggal várták a lehetőséget, és töltötték fel az anyagokat a megnyitás után, miközben másokhoz még a hír sem jutott el. Egyes források szerint még az uniós pályázatban résztvevő konzorcium négy banki tagja (Takarékbank, B3 Takarékszövetkezet, FHB, Budapest Bank) közül kettőnek fogalma sem volt róla, hogy egy napra újra meghirdetik az egyszer már lezárt programot.

Így épül a NER lovagok világa, állami és uniós pénzekből így lesz magánvagyon, miközben az ország a folyamatosan csúszik le szomszédaihoz képest is. Már csak egy hónapjuk van, valószínűleg azért ez a nagy sietség.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!