Nem foci: Éremesőt vívtak ki Szocsiban az ifjú magyar kardozók

A junior férfi párbajtőrcsapat aranyérmet, a női kardválogatott pedig bronzérmet nyert a vívók korosztályos Európa-bajnokságának utolsó napján, Szocsiban.

A kadet korosztályban három arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyarok, míg a junioroknál egy arany, két ezüst és két bronzérem volt a termés. Így összességében négy arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárt a válogatott.

kard2

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté Tamás, Nagy Dávid párbajtőr kvartett a nyolcaddöntőben 45-34-re legyőzte az osztrákokat, majd a nyolc között 45-35-re a cseheket. Az elődöntőben a franciák következtek, őket 40-36-ra múlták felül a magyarok, majd a fináléban az olaszokat 34-27-re verve megszerezték a kontinensbajnoki címet.

A női kardozók Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Nagy Valentina, Pusztai Liza összeállításban Georgia csapata felett aratott 45-37-es sikerrel kezdtek a 16 között, majd ugyanilyen végeredménnyel bizonyultak jobbnak a lengyeleknél is. Az oroszok azonban az elődöntőben 45-13-mal megállították őket, végül a bronzéremért a németeket 45-43-ra verték.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!