Lebukott a Fidesz, rárepült a választási bizottság is: ha ez az ügy továbbterjed, durva lesz a kampány

Kép forrása: Orbán Viktor - Facebook

Ha valaki elindul egy esélyes jelölttel szemben, hogy gyengítse azt, a Fidesz győzelmét elősegítve, akkor az illető vajon kit támogat? Ha ezt megtette úgy is, hogy egyébként tapasztalt politikus, aki nem remélhet sikert ettől, vajon ki támogatja őt? Na és ha a pártját támogató aláírások név- és sorrend szerint is megegyeznek a Fidesz listájával?

Visszautasította Lévai Katalin volt MSZP-s politikus és miniszter egyéni jelölti nyilvántartásba vételét a XIV. kerületi helyi választási bizottság. Vagyis a nemrég pártot alapító Lévai nem lehet egyéni jelölt Zuglóban, értesült az Index.

A döntésben a legérdekesebb az indoklás: a választási iroda ugyanis megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.
Ezek után nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz lebukott. Olyan jelöltállítás történt, amely az ellenzéket gyengítené a választásokon, de mivel érdemi pártszervezetről és támogatottságról nincs szó Lévai esetében, nyilván az aláírásokat is nehéz lett volna összeszedni, emiatt vajon melyik másik párt listájával egyezett volna meg a névsor, mint a Fideszével.
Van esetleg kérdés még? Nekünk nem maradt…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!