Kispest MSZP-s polgármestere egyetlen lépéssel vágta haza Orbánék kampánystratégiáját

Az MSZP-s Gajda Péter követendő példával állt elő – egy önkormányzati rendelettel ugyanis véget vethet a fideszes gyűlöletkeltő plakátkampányának.

Az új módszer lényege, hogy az uszító, gyűlöletkeltő óriásplakátok kihelyezését ezentúl önkormányzati rendelettel tilthatják be Kispesten. A képviselőtestület úgy módosította a közterületek használatáról szóló helyi rendeletet, hogy a kerületben többé ne lehessen kihelyezni egyének vagy csoportok elleni gyűlöletkeltésre alkalmas plakátokat.

És a Stop-Soros tematikájú plakátok pont ilyenek.

Gajda több hete levélben figyelmeztette a XIX. kerület területén óriásplakát kihelyezésére alkalmas hirdetőfelületet üzemeltető cégeket, hogy január elseje óta érvényben van a fenti rendeletmódosítás, ezért haladéktalanul szedjék le az inkriminált plakátokat – ellenkező esetben visszavonhatják a közterület-használati engedélyüket.

Ennek a figyelmeztetésnek nem tett eleget a habonyi gépezet, így Gajdáék rendkívüli lépésre szánták el magukat. Zseniális módon figyelmeztető matricákkal látták el Orbánék plakátjait.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!