Farkas Flóriánék olyan viccel álltak elő, amitől a romák biztosan ki fognak akadni

Kép forrása: MTI

Szinte elképzelhetetlen volt még évekkel ezelőtt, hogy egy romákat védő szervezet nem az integrációval, vagy éppen a rasszizmussal foglalkozik, hanem a bevándorlók okozta veszedelmekkel.

A Lungo Dromot egyáltalán nem zavarta Orbán Viktor miskolci rasszizmusa, azaz amikor március 1-jén lemigránsozta a városba beköltöző roma magyarokat. Sőt, egy nappal később a párt kiadott egy nyilatkozatot: „alaptalan és igaztalan, ezért megdöbbentő és elfogadhatatlan az ENSZ emberi jogi főbiztosának 2018. február 26-án tett nyilatkozata, amely szerint Magyarország kormánya és Orbán Viktor idegengyűlölő és rasszista nézeteket vallana” – foglalja össze a Lungo Drom közleményét a HVG.

A Fidesszel szövetségben álló Lungo Drom Békés és Hajdú-Bihar megyei kampányállomásán Farkas Flórián azt mondta, a helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen egy esetleges baloldali kormány esetén. A jelenlévő vezetők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jelenlegi kormány folytathassa munkáját április 8-át követően.

Hölgyeim és uraim, ez ma a magyar roma érdekvédelem. Farkas Flóriék ezt tudják: hatalmon tartani a kormányt, és mantrázni a Fidesz sallangjait, miközben a romakérdés egyre inkább elviselhetetlenebb méreteket ölt, a felzárkóztatásnak semmi nyoma, a lecsúszott roma családokban a gyermekeknek nincs jövőképe, nincs ennivalója, de a lényeg, hogy Orbán Viktor folytassa, és vesszenek a migránsok!

Köszönjük, Lungo Drom, köszönjük, Flórián!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!