Ilyen még nem volt! Élő egyenesben kérték számon Lázárt a szocialisták!

Lázár János szokásos csütörtöki kormányinfóján olyan történt, ami még soha. A miniszterelnökséget vezető miniszter valószínűleg mit sem sejtve darálta az előre megírt sikerpropagandát, amikor is az OLAF-vizsgálat eredményeként kirobbant Elios-ügy -képletesen – hirtelen megjelent a teremben és beletenyerelt a megtépázott népszerűségű miniszter arcába. Ráadásul ezt mindenki láthatta élő egyenesben a szokásos üzemben csak kormánypropagandát fújó M1-en! Csodás!

77x9E8Te11pPCz8xs
A pillanat, amikor Lázár János átveszi a leveleket Harangozó Tamástól // kép: a hvg.hu screenshotja

A sajtó jelenlévő képviselői is felriadtak a félálmukból, amikor az MSZP-s Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke betoppant és átadott a miniszternek két OLAF-levelet, amiket a szolnoki és a kalocsai önkormányzattól szerzett meg az MSZP.

Harangozó remekül időzített, ugyanis akkor adta át a leveleket, amikor Lázár belekezdett a fáradt fideszes dumába, hogy bevándorlóország leszünk, satöbbi. Az MSZP-s politikus ekkor lépett oda hozzá és számon kérte a minisztert, hogy az üres, semmitmondó riogatás helyett inkább beszéljen a súlyos visszaélésekkel tűzdelt Elios-ügyről, beszéljen Orbán és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot vezető Seszták Miklós, valamint saját érintettségéről az ügyben.

A kormányinfó ezután folytatódott – bár vélhetően soha semmi nem lesz már a régi.

Az akció már csak azért is számít történelminek, mert ellenzéki politikus soha nem tett még ilyet ezelőtt, pláne nem Lázár János kormányinfóján, pláne nem úgy, hogy ezt nem lehet meg nem történtté tenni. Olyan sem volt még, hogy kamerák előtt, élőben szembesítették volna valamelyik vezető fideszest a botrányával.

Az Elios-ügyhöz Lázár azonban még annyit hozzátett: szerinte a miniszterelnök vejének volt cége remek munkát végzett, ugyanis nemrég Hódmezővásárhelyen borozás után nem csak azért nem vizelt az utcán, mert az ilyesmi tilos, hanem azért, mert túl világos volt hozzá.

Lázár János legközelebb zárja magára az ajtót. Otthon.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!