Ketyeg a bomba, elképesztő tömeg szavaz Hódmezővásárhelyen

Fotó: facebook/Márki-Zay Péter

Soha nem látott tömeg járul az urnákhoz a Hódmezővásárhelyi időközi önkormányzati választáson, ahol a közös ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter áll szemben a Fidesz jelöltjével.

15.00 óráig a szavazók 49,11 százaléka, pontosan 18 023 fő vett részt a szavazáson, ami nagyjából duplája az eddigi választásokon időarányosan tapasztalt részvételnek. De az is biztos, hogy mindez már most több, mint a legutóbbi szavazásokon résztvevők összlétszáma. 2014-ben összesen 13 370-en, 2012-ben 12 291-en, 2010-ben pedig 15 775-en szavaztak 19.00 óráig, tehát elmondható, hogy az eddigi rekord megdőlt.

Az elemzők szerint a nagy részvétel az ellenzéknek kedvez, mivel a bizonytalanok között magas a kormányváltást akarók száma, míg a Fidesz elérte a rá szavazók maximumát, táborát már nem tudja bővíteni. Így azt tartják fontos kérdésnek, hogy vajon a Fidesz vagy az ellenzék tudja-e jobban mozgósítani a táborát, illetve mennyire szavaz szét az ellenzék. A mai napon az ellenzéki szétszavazás nem kérdés, Márki-Zay Péter mögé az összes ellenzéki párt felsorakozott.

Az biztos, hogy ma este a szavazatok összeszámolásakor bomba fog robbanni. A kérdés, hogy kit fog elsodorni. Az bizonyosodik-e be, hogy Orbán és rendszere elsöpörhető április 8-án, vagy az, hogy a kormányzati propaganda, a listázás és megfélemlítés elég erős eszköz ahhoz, hogy végleg megszüntesse a demokráciát Magyarországon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!