Szexkellékek a női szurkolók – állítja egy volt koreai kém

A phjongcshangi téli olimpia egyik legnagyobb szenzációja az a néhány tucat észak-koreai szurkoló, akik szervezetten szurkolnak, énekelnek a versenyeken.

Jóllehet a látványos és életvidám drukkereket azért küldték Dél-Koreába, hogy egy kis fényt vigyenek az olimpiába, de éppen a legsötétebb diktatúra eszközei.

A Bloombergnek két észak-koreai szökevény és egy ex-déli kém nyilatkozott, akik árnyalták a szurkolótáborról kialakított képet. Kiderült, minden hibáért nagyon komoly büntetés jár, sőt a nőket szexuálisan is kihasználják az északi diplomaták. A versenyzőkre pedig negyedéves morális tréning vár otthon, hogy kezeljék a Dél-Koreában tapasztaltakat.

A 42 éves Li Szojeon 2008-ban megszökött a Kim Jong Un vezette diktatúrából, jelenleg a szökevényeknek segít beilleszkedni a társadalomba.

Az észak-koreai szurkolói csapat táncol és énekel, kívülről úgy tűnik, jól érzik magukat. Ám bulikra is járniuk kell, sőt ezeken a partikon szexuális munkát is végezniük kell, még akkor is, ha nem akarnak. Ezek általános jogsértések, ahol a nők testét bocsájtják áruba – mondta Li.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!