Orbán kedvenc módszerét alkalmazza az EU, de ebből most kimaradunk

EU-csúcs Brüsszelben MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Emmanuel Macron a tavalyi választási kampányában megígérte, hogy szorosabbra fűzi a kapcsolatot az európai emberek és döntéshozók között. Ezért konzultációt indít, ahol mindenki elmondhatná a véleményét Európa legfontosabb kérdéseiről. Franciaroszágban tavasszal fog indulni a konzultáció, egy januári bejelentés alapján, majd sorban egymás után csatlakozott az akcióhoz a többi ország.

No, lám-lám Orbán megint megelőzte Európát, a többi vezető csak kullog utána, nem is olyan bolondság ez a konzultáció, gondolhatnánk. Azonban van egy ország, ami nem csatlakozott a kezdeményezéshez, a kormányfői csúcstalálkozót követő péntek esti brüsszeli sajtótájékoztatón kiderült, hogy Magyarország kivételével 26 európai vezető beleegyezett, hogy lefolytatja a konzultációkat.

„Az egyetlen ország, amelyik nem fog benne részt venni, az Magyarország” – mondta Macron a sajtótájékoztatón. Kis szünetet tartott, majd némi mosollyal hozzátette: „Ez bizonyára meglepi önöket” –  a teremből pedig nevetés hallatszott.

Erről csak az jutott eszembe, hogy „több tiszteletet”  a konzultációk őshazájának, „több tiszteletet” Orbánnak, a nemzeti konzultációk atyjának. Üzenjük Brüsszelnek. Ja, hogy ahhoz nem kellene nevetségesen viselkedni? Orbán megint leégetett minket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!