Bekövetkezett amitől mindenki félt, de remélte hogy elkerülhető

Többször írtunk már mi is az egészségügy tarthatatlan helyzetéről, és nem kérdés, hogy aki nyitott szemmel jár az országban, és nemcsak a kormányzati propaganda műsorokból tájékozódik, az tisztában van a valósággal. Kórházakkal foglalkozó legutolsó cikkünkben éppen az orvoshiányra hívtuk fel a figyelmet:

Arra viszont nem számítottunk, hogy bekövetkezik az, amitől mindenki tartott. Sajnos, ledőlt az első bástya, és a sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztálya személyzet hiányában határozatlan időre bezárt. A beteg gyerekeket  a Miskolcon lévő megyei kórházba kell szállítani, ami körülbelül 90 kilométeres, autóval is minimum egyórás utat jelent. A kórház közleménye szerint a sürgősségi eseteket Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell vinni, itt vagy ellátják őket, vagy innen tovább irányítják őket. A környező településekről azonban még sürgősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a beteg gyerekekkel.

Most már ideje felébrednie a kormányzatnak, és nem pedig heti két pozitív sajtó hírt előírni a kórházaknak, és nem két forintos fizetésemelést adni a dolgozóknak. Itt már nagyon komoly változtatásokra van szükség, ha nem akarjuk, hogy darabokra hulljon az egész rendszer.

Itt olvasható teljes egészében a kórház közleménye:

„Kedves Betegek, kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.
Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.
A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.

A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!

Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.

A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A Kórház Vezetősége”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!