Németh Szilárd kimondta a leggusztustalanabb dolgot, amit politikus kiejthet a száján

Kép forrása: MTI

Németh Szilárd egy sötét bunkó. Egyszerűen nincs rá jobb szó. Mindenki tudja, hogy milyen rossz állapotban van a magyar egészségügy, de a fideszes politikusok ahelyett, hogy hivatásukat gyakorolva, megpróbálnának segíteni a helyzeten, tagadják azt, sőt, az áldozathibáztatás eszközéhez nyúlnak.

Van egy olyan „velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Magyar Nemzetnek, mikor a lap munkatársa a közelmúltban nyilvánosságra került, sürgősségi betegellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezte.

„Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani”

– példálózott Németh. A politikus arról beszélt, hogy január elején olyan a sürgősségi osztály, mint valami átjáróház, egyszerűen mindenki ott van.

„De az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van.”

Mindegy tehát, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben Magyarországon, mint balesetekben, az is, hogy poloskás ágyban, penészek falak között sínylődnek a betegek, miközben nincs orvos, aki ellássa őket. Az is mindegy, hogy egy egész napot váratják a sürgősségi ellátásra szoruló betegeket, nem beszélve arról, hogy Magyarország legnagyobb mentőállomását a mentősök takarítják az otthonról hozott fertőtlenítővel, ez nem a rendszer hibája, hanem a betegeké.

Ne tessék orvoshoz szaladgálni, és minden jobb lesz!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!