Törvényt tervez a török kormány a pedofilok kassztrációjáról

A török kormány azt tervezi, hogy néhány napon belül napirendjére veszi a pedofilok kémiai kasztrációjának tárgyalását – közölte Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter kedden Ankarában újságíróknak nyilatkozva, miután a közelmúltban óriási botrányt kavart, hogy egy fiatal férfi megerőszakolt egy hároméves kislányt, ráadásul egy esküvő közben.

A sajtó beszámolói szerint a 20 éves férfi február 10-én a dél-törökországi Adanában egy utcai esküvő alatt kifigyelte, hogy a házigazda a kislányát bekíséri a gyerekszobába és elaltatja, majd amikor a kislány egyedül maradt, beosont a szobába és megerőszakolta. Az egyik vendég, aki a házba lépve meglátta a meztelen férfit, azonnal rátámadt.

A hároméves kislányt kórházba vitték. Az orvosi ellátást követően ugyan hazaengedték, de pszichológiai kezelésre szorul. A gyerek ügyét a családügyi minisztérium vette kézbe.

Az NTV török hírtelevízió úgy tudja, hogy a tettes egyébként nős és két gyereke van. A fiatal férfi beismerte tettét, az ügyészség pedig kedden összesen 66 évig terjedő börtönbüntetést kért rá.

(kép: illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!