Bokros Lajos megsértődött ezért áprilisban besegít a Fidesznek

32 körzetben indít országgyűlési jelölteket a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom (MOMA). A körzetek egy részében 2014-ben kiélezett küzdelem zajlott, volt olyan is, ahol csak pár szavazattal maradt alul az ellenzéki összefogás – ezekben a körzetekben nehezítheti meg a mikropárt a kormányváltás esélyeit.

A nagyjából 0 (nulla) százalékra mért MOMA bejelentése mindenkit meglepett, különösen az egykori (majdnem) szövetséges Demokratikus Koalíciót (DK).

Gyurcsány Ferenc pártja és a MOMA korábban megállapodott abban, hogy együtt vágnak neki a választásoknak, de a DK az utolsó pillanatban ejtette a volt pénzügyminiszter formációját.

A MOMA egy időre úgy tűnt, emiatt teljesen padlóra került, de Bokros Lajosék felszívták magukat és visszavágtak. A legfájóbb a DK számára, hogy Bokros pártjának több jelöltje éppen olyan körzetekben indul, melyeket a Gyurcsánypárt győzelem esélyesnek tart. A MOMA indít jelöltet például abban az újpesti választókerületben is, ahol a DK-s Varju László ambíciói miatt a korábbi győztes MSZP-s Horváth Imre nem indulhatott szocialista színekben és emiatt ki is lépett a pártból (Horváth sajtóhírek szerint függetlenként elindul áprilisban).

Indul még jelölt az esélyesnek tartott Oláh Lajos körzetében is, de tervezi indulását MOMÁ-s jelölt a szocialista fellegvárnak számító XIII. kerületben és Szegeden is.

A trollkodásnak is tekinthető nyomulás legalpáribb etűdje kétségtelenül az a szegedi körzet, ahol a 2014-ben győztes MSZP-s Szabó Sándor egy MOMÁ-s Szabó Zsolt Sándorral szerepelhet egy lapon idén áprilisban. Ügyes választás, vagy ritka véletlen.

Az LMP orra alá is borsot törhet, ha Bokros jelöltjei összegyűjtik az induláshoz szükséges ajánlásaikat, hiszen két fontos LMP-s körzetben Szekszárdon és Budakeszin is indulnak jelöltjeik. Előbbi Hadházy Ákos, utóbbi Szél Bernadett körzete.

A választásokon az ellenzék megosztottságából fakadóan a több induló párt, illetve jelölt csak tovább aprózhatja az ellenzéki tábort – melynek vitathatatlan győztese Orbán Viktor és a Fidesz. Ezt a szekeret tolták meg az idei választásra gyakorlatilag ellehetetlenült mikor kamupártok. Persze nem kellenek ellenségek, ha az embernek vannak barátai  is – tartja a régi mondás.

A MOMA belső ügyeit ismerő névtelenséget kérő források szerint az áprilisi országgyűlési választásokon való indulás egyetlen tétje a párt életben tartása – mivel ha nem indulna el egymás után két választáson akkor a törvény szerint törlik a nyilvántartásból.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!