A magyar korcsolyázó, Liu Shaolin barátnője is bukott – kórházba került

Egyszerűen semmi nem akar összejönni a téli olimpiákon Elise Chrstie-nek. A Phjongcshangba is egyértelmű éremesélyekkel érkező brit rövidpályás gyorskorcsolyázó szombaton a nők 1500 méteres versenyében célozta meg az aranyat, de a kórházban ért véget számára a nap.

Mint később kiderült, nem sérült meg súlyosabban a bokája, de egyelőre kérdéses, hogy kedden utolsó és legerősebb számában, 1000 méteren rajthoz állhat-e.

Egy éve kétszeres világbajnokként tért haza a rotterdami vb-ről (1000 és 1500 méteren nyert), emellett tízszeres Eb-győztes. De az olimpiákon egyszerűen el van átkozva a 27 éves sportoló, akiért megszakad a szurkolók szíve.

A 2010-es vancouveri játékokon egy 500 méteren elért 11. hely volt a legjobb eredménye, de innentől fordultak igazán rosszra a dolgok. 2014-ben Szocsiba már érmes reményekkel érkezett, de mindhárom távján kizárták: 1500-on az előfutamban, 1000 méteren az elődöntő utolsó körében, 500-on pedig az A döntőben – ezután halálos fenyegetéseket is kapott dél-koreaiaktól, mert úgy érezték, ütközésével megfosztotta egyik versenyzőjüket az olimpiai éremtől.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!