Könyvet írtak Orbánról: az egykori tanára megdöbbentő dolgokat mond benne

Kósa András Orbán Viktor, a káosz embere című könyvéből szemezgetett a 24.hu. részleteket. Eddig kevésbé ismert történeteken keresztül ismerhetjük meg jobban a miniszterelnökünket.

Antal Józsefnek sokan köszönhet Orbán Viktor és a Fidesz

A pártot ugyanis szabálytalan módon (is) finanszírozták a 90-es évek elején a Magyar Fejlesztési Bankon (illetve a jogelőd intézményen) keresztül. (Várady György MFB-vezér azóta is bizalmi embernek számít kormányoldalon.) Forrásunk szerint végül az MFB-ben egy belső ellenőr jelezte a „problémákat”, amik akár komoly bajba is sodorhattál volna a Fideszt, a bank vezetése azonban nem akart botrányt, így Antall Józsefhez fordultak idősebbik fián, Antall Györgyön keresztül utasításért, hogy mit csináljanak. Az akkori miniszterelnök pedig azt üzente vissza, hogy:

ne keltsenek botrányt, hanem „segítsenek a Fidesznek” a szabálytalanságok elhárításában.

Orbán és Simicska olyanok voltak mint két testvér

„Olyanok voltak, mint két testvér. Egyik sem csinált semmit a másik nélkül és ez a kapcsolat ugyanilyen szoros maradt 2013-ig” – mondta. Egy másik forrásunk egyenesen úgy jellemezte a helyzetet, hogy a Fidesz sokáig egy kétfejű sas volt, Orbán Viktor volt a politikai, Simicska Lajos pedig a gazdasági irányító, de Simicska befolyása politikai döntésekre, például kormányzati személyi ügyekre is kiterjedt, Fellegi Tamás leváltása Németh Lászlónéra 2011 végén például a Fideszben is mindenkit meglepett, és szerintem ebben a helyzetben nem is működött szuverén módon Orbán, ha nem egyértelműen Simicska akarata érvényesült, mint más esetekben is, akár helyettes államtitkári szintig lefelé.

Orbánról hamar kiderült, hogy egy bunkó

Egy egykori szocialista képviselő így emlékezett Orbánra:

„Egy alkalommal éppen a parlamenti büfében beszélgettünk pár frakciótársammal, amikor bejött Orbán Viktor, elment mellettünk, de szokása szerint oda sem köszönt. Az egyik idősebb képviselőtársam nem bírta ki, utána szólt, hogy „Jó napot kívánok Orbán néni!”. Orbán persze teljesen megdöbbent, visszafordult és megkérdezte, hogy miért nénizték le. Mire a válasz: „Tudja fiatalember én már öreg vagyok, megszoktam, hogy csak a nálam is idősebbeknek és a hölgyeknek köszönök előre.”

Egykori egyetemi tanára kemény véleményt fogalmazott meg róla

„Orbán Viktor és a fideszesek legtöbbje hiába lett jogász, valójában magát a jogot nem tartja sokra”,emiatt ő például úgy gondolja, hogy ha a Fidesz valaha is koalíciós tárgyalásokra kényszerülne, az igazságügyi tárcát ajánlaná fel a leendő koalíciós partnernek először a miniszerelnök, mert „annak van a legkisebb értéke a szemében”.

„Én úgy emlékszem vissza ezekre a fiúkra, mint akiknek a jog csak munkaeszköz volt a céljaik eléréséhez. Orbán Viktor, vagy Kövér László például eleve nem jogi, hanem politikai témából írta a szakdolgozatát, nem is akartak jogászok lenni, egyedül Szájer József akart komolyan a jogtudománnyal foglalkozni, ő egy darabig oktatott is.” Maga Orbán Viktor például„az előadásaim többsége alatt kint focizott az udvaron, én akkor azt gondoltam, Lévai Anikónak sokkal nagyobb szerepe lesz majd, mivel ő rendesen bejárt az óráimra és felkészültebb is volt mint Orbán”.

forrás: 24.hu

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!