Döbbenetes kutatást hoztak nyilvánosságra: a fiatalok 80%-a leszámolna Orbánnal

Egyre inkább aktivizálódnak a választók áprilishoz közeledvén, Orbán elutasítottsága pedig folyamatosan nő. Ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely jelenleg a legnépszerűbb politikus Magyarországon.

Publicus Intézet úgy találta, hogy a hatvan év felettiek 50 százaléka búcsúztatná az Orbán-rezsimet, azaz a szociális transzferekkel nem sikerült megvásárolni az időseket. Ennél jóval nagyobb a rendszer elutasítottsága a 18-29 éves korosztályban,

e csoport tagjainak 80 százaléka nem kér a jelenlegi kormányból.

A rendszer mázlija, hogy a fiatalok körében a legkisebb a szavazási hajlandóság – alig 57 százalékuk ígér választási részvételt a Vasárnapi Hírekben közölt adatok szerint.

A Fiatal Demokraták Szövetsége tehát olyannyira áll fiatalokból, hogy a megkérdezettek 80%-a inkább leszámolna az Orbán-rezsimmel, mintsem erősítse a kormánypártot. A maradék 20% pedig vagy részesedni akar a NER-ből, vagy rokoni érdekeltség útján már megéri neki, hogy a Fidesz vezeti az országot. Utóbbi csak feltételezés ugyan, de mindenképp figyelembe kel venni ezt a réteget ahhoz, hogy komplex képet kapjunk a jelenlegi erőviszonyokról.

A bizonytalanok hozhatják el a változást

A legtöbb választókerületi mérésből az derül ki, hogy a Fidesz elérte maximumát (nem véletlenül emlegette Orbán a 2,2 millió emberét), azaz a bizonytalanokat az ellenzéki pártok fordíthatják át. Jelen pillanatban a legesélyesebb ellenzéki formáció Karácsony Gergely szövetsége. Már csak az a kérdés, hogy a többi párt miként és mikor fog becsatolódni ebbe a kormányváltó közösségbe.

Minél előbb, annál jobb, hiszen a bizonytalanoknak egy erős, összetartó, biztos bázisra van szükségük ahhoz, hogy urna elé járuljanak, és Orbán ellen szavazzanak.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!