Lázár felesége koraszülöttek családjainak segítésére igényelt pénzt – a valóság azonban ennél sokkal mocskosabb

Úgy látszik, hogy a Fideszben nincs semmi, ami szent. Egy Istenük van, a pénz, amiért mindenre hajlandóak. A legelesettebbeken is nyerészkednek, nemcsak ők, de a családtagjaik is.

Lázár János feleségének alapítványa koraszülöttek családjainak segítésére nyert el 1,2 milliárdot úgy, hogy ebből pl. 50 milliót jogi tanácsadásra, 50 milliót egyetlen tanulmányra havi 9-900 ezer forintot pedig „mentorházak” kialakítására terveztek elkölteni. Az is hihetetlen, hogy egy debreceni és egy pécsi alapítvány is kapott pontosan megegyező feladatokra pénzt, de ők csak az összeg felét (600 milliót) kapták ugyanarra.

Az alapítvány honlapján csak semmit mondó információk találhatóak, amik messze nem támasztják alá az ilyen nagyságrendű támogatási mértéket. Igazából, számomra, akinek sajnos belülről kellett megismerni a SOTE II. koraszülött osztályát, aki megtapasztalta a Peter Cerny koraszülöttmentő alapítvány  segítségének fontosságát, semmi fontos dolog nem derül ki, mit tesznek ennyi pénzből. Ráadásul, felmerült a gyanú, hogy Lázárnéék valójában nem is kaphattak volna egy fillért sem, mert a pályázatukhoz nem adtak be előzetes árajánlatkérések eredményét, pedig a pályázati kiírásban ez követelmény volt.

Hadházi Ákos szeretett volna utánajárni az ügynek,kikérte az Emmi-től a bírálati lapokat, amelyből kiderülhetett volna, hogy valóban jogtalanul fizetik ki a horribilis összeget. A gyanút nem csökkenti, hogy a minisztérium először 20 ezer forintot kért a néhány dokumentum szkenneléséért, aztán pedig miután befizette, GYAKORLATILAG MINDEN LÉNYEGES ADATOT KISATÍROZOTT. Az indoklás pedig mindent felülmúlt, miután megkérdezte, hogy ezt miért tették, Rétvári azt mondta, hogy csak… A legfontosabb a “tartalmi értékelés 1 és 2” dokumentumok “Minőségbiztosítási megjegyzések” rovata, ezekben lehetett rögzítve, hogy mi a gond a pályázatokkal. Az összes részletet itt olvashatják el.

A gusztustalanság legalja az, amikor egy jó és nemes cél mögé bújnak, gondolván, hogy ki lesz az az érzéketlen, aki majd megkérdőjelezi a koraszülött kisbabáknak nyújtott segítséget. Gyomorforgató, ahogy közös pénzünkből tetszelegnek az érzékeny és segítőkész, a hős megmentő szerepében, miközben alamizsnát adnak fizetésképpen azoknak, akik nap mint nap picinyek életét mentik meg, akik családi tragédiákat akadályoznak meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!