Áderről újabb súlyos felvétel került elő – ezt már a jobboldaliak gyomra sem veszi be

Forrás: hungarytoday.hu

Kezdem megérteni, miért is lehetett Áder Jánosból köztársasági elnök. Egyrészt jogot végzett ember, másrészt megszólalásai, véleménye egy igazi demokratáról árulkodnak. Még mielőtt a kedves olvasó elkezdené csapkodni a billentyűzetet, visszafordíthatatlan anyagi kárt okozva a család informatikai eszközeiben, megnyugtatom, a hiba bennem van.

Eltévesztettem az igeidőt. Azt kellett volna írnom, hogy „megszólalásai, véleménye egy igazi demokratáról árulkodtak”. Igen, a Fidesz a liberalizmus, az esélyegyenlőség, a demokrácia, a hatalommegosztás igazi védőbástyája volt, amíg ellenzékben volt. Majd amikor hatalomra kerültek, mindezt, szisztematikusan kezdték el leépíteni. Most kapnak igazi értelmet Orbán a parlamentben kimondott szavai: „a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát”.

Nincs még egy olyan párt a nemzetközi politikában, aki ennyire szembe menne egykori önmagával úgy, hogy közben ugyanazok az arcok képviselik ma is, mint régen. A személyek nem, csak a nézetek változtak. Áder János egyik emblematikus figurája Orbán mellett ennek az átalakulásnak. Nem rég megírtuk, mit képviselt anno a határon túliak szavazati jogáról.

Most egy másik felvétel került elő, amelyben Áder nemtetszésének ad hangot, hogy a kétharmaddal rendelkező MSZP-SZDSZ koalíció alkotmányt módosított. Nem újat írt iPad-en, csak módosítást hajtott végre. Azt javasolja, hogy mivel az Alkotmány fontos dolog, azt ne lehessen az ellenzék nélkül módosítani, 80 százalékos többség kelljen hozzá. Bölcs javaslat, kár hogy 2010-re elfelejtette.

Előz cikkünket pedig itt olvashatják:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!