Újabb ellenzéki politikust szemelt ki álhíreivel a kormánymédia

Gúr Nándor // kép: Facebook

A kormány furkósbotjaként számon tartott, egykor szebb napokat is megélt, jelenleg a Fidesz holdudvarába tartozó, Széles Gábor vállalkozó tulajdonolta Magyar Hírlapnál is élesítették a kampány üzemmódot, igazodva ahhoz a Fidesz irányvonalhoz, amihez a többi hasonszőrű – hát minek nevezzem… weblap, illetve nyomtatott papír és tévéadás. Álhírekkel támadtak, ezúttal azonban nem Vona Gábor áll a célkeresztben, hanem az MSZP-s Gúr Nándor. 

Van az úgy, hogy épp nincs miről írni. Megértjük. A független médiában is előfordul. Ilyenkor kerülnek címlapra kiscicák. Persze tudjuk, hogy egy nap annyi pont hírértékű esemény történik, amennyi belefér egy híradóba, vagy éppen újságba, de valljuk be vannak kifejezetten „unalmas” napok, amikor nem történik semmi, és meg kell erőltetnie magát az újságírónak. A független médiával szemben kifejezetten nehéz helyzetben vannak azok a médiamunkások, akik ún. „inkább kevésbé független médiánál” dolgoznak. Különösen az utóbbi napokban, hetekben kerültek lehetetlen helyzetbe, hiszen szinte nincs is más hír, mint a fideszes politikusok, illetve udvartartásuk körül kirobbanó, mindent elsöprő botrányok. Amiről persze nem lehet írni, mert a gazda nem nézné jó szemmel, s mire már valami sablont leküldtek a központból, addigra a botrány már elszabadult. Mihez nyúljon eme derék médiamunkás? Álhírekhez!

Ütni kell az ellenzéket, fogást kell rajtuk találni, akkor is, ha nem igaz! Írjuk meg, majd helyreigazítunk fél év múlva, mire már a kutya sem emlékszik rá – így is hangozhat egy ilyen „kevésbé független médiánál” a reggeli eligazítás. Mindegy mi az, mindegy mennyibe kerül, mindegy, hogy Zuschlag, vagy Terry Black, mindegy, hogy erőszak, mindegy, hogy ordas hazugság, le kell írni valami mocskot, mert ez az ukáz. Következmény? Orbán Viktor szavait idézve: „Majd jönnek a jogászok, és elintézik. Oszt jónapot!” 

A Magyar Hírlapnál kapóra jött a szocialisták nagyrendezvénye, ahol az MSZP-P közös országgyűlési listáját is elfogadták, és ahol a baloldal miniszterelnökjelöltje hivatalosan is megnyitotta a kampányhajrát. Kapóra jött, hátha botrányt szimatolnak. Vártak is, talán malmoztak is, de a botrány csak nem jött. Márpedig itt botránynak kell lennie – gondolhatták, és kanyarítottak is egy remekbe szabott cikket arról, hogy a szocialista Gúr Nándor tajtékzik… mert csak. Tajtékzik. Jó cím lesz.

Meg is született a cím, ami majd térdre kényszeríti a szocialistákat:

„Gúr Nándornál elpattant a húr – A vidéki MSZP-sek fel sem veszik Tóbiás József pártigazgató telefonját”

A cikk állításai szerint a szocialisták közt akkora  volt a zúgolódás a listán szereplő nevek és a sorrend miatt, hogy a tagszervezetek lázadoznak.

Hiába próbáltuk felderíteni, hol lázadoznak a tagok, több szocialista forrásunk is értetlenül állt a Magyar Hírlap állításai előtt, szerintük ugyanis nincs szó ilyenről, mint ahogy arról sincs, hogy bárki új kongresszus összehívását sürgetné.

Gúr Nándor célkeresztben

A Fideszhez közel álló médiumok nem dolgoznak feleslegesen. Értékes időt és energiát olyan ellenzéki politikusok lejáratásába, vegzálásába fektetnek, akik erősek, esélyesek, és komoly kihívói az állampárt jelöltjeinek. Ezúttal az MSZP alelnökét, Gúr Nándort találták be, akire ráhúzták az elképzelt MSZP-s belső lázadást. Így írnak róla az említett cikkben:

Forrásunk arról is beszámolt, a párt már korábban is lázadozó országgyűlési képviselője, Gúr Nándor – miután választási körzetét Miskolcon átengedték a DK-nak – annyira felháborodott az elmúlt hetek párton belüli eseményei, illetve a szombati kongresszusi szavazás kapcsán, hogy feldúltan és számonkérően rontott be Tóbiás József pártigazgató irodájába.

Megkerestük az érintettet, hogy kommentálja a Magyar Hírlap állításait a párton belüli helyzetről, és az állítólagos felháborodásáról.

Gúr Nándor szerint sincs lázadás, nem rúgott be semmilyen ajtót, nem volt feldúlt, és hozzátette a Magyar Hírlap után a Mandiner nevű Fidesz-közeli blogon is megjelent hasonló híresztelések „egyik része igaztalan másik része pedig tele van tárgyi tévedésekkel, csúsztatásokkal.”

A szocialista politikus szerint a Magyar Hírlap arra játszik, hogy megosztottságot generáljon, ilyen jellegű álhírekkel pedig feszültséget próbálnak gerjeszteni párton belül.

A politikus elmondta, hogy hiába próbálkoznak a Magyar Hírlapnál ilyesmivel, az MSZP-sek helyi értékén tudják kezelni a dolgot.

Elmondta azt is, hogy az említett újság egyik munkatársa telefonon megkereste őt, aki következetesen arról érdeklődött, hogy érez-e sértettséget.

A hivatkozott miskolci körzetről és annak átadásával kapcsolatban is csúsztatott a lap. A körzete ugyanis nem miskolci, hanem kazincbarcikai (Borsod megye 4. számú választókörzet) és nem kellett átadnia a DK-nak, így már csak ez alapján sem is volt min megsértődni.

Gúr hozzátette, a Magyar Hírlap ezzel az akcióval őt csak megerősítette abban, hogy le kell váltani Orbánt és rendszerét.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!