Egy meglepő fordulat miatt hullhat Mészáros Lőrinc ölébe több kereskedelmi csatorna

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor Kép: twitter @reinharduhrig

A 24.hu értesülései szerint a Story4, a Story5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető, és hamarosan egy új filmcsatornát indító Digital Media and Communications Zrt. (DMC) új tulajdonoshoz kerül, ha a szerződött vevő a február 28-ig kitolt határidőre nem tesz eleget fizetési kötelezettségének, és nem utalja át a vételár első részletét.

Az országos kereskedelmi csatornákat a Hungarian Project Management Kft. kívánja megvásárolni, aki a tranzakció sikertelenségét technikai okokkal magyarázta. Ha a vételár nem érkezik meg, az üzlet akkor is összejöhet, hiszen a lap információi szerint a lepattanóra már vár Mészáros Lőrinc üzleti érdekeltsége. A csatornákért eladói 2 milliárd forintot kértek.

A 24.hu információi szerint a reménybeli vevő, a Hungarian Project Management Kft. (HPM) nevű cég 2016-ban egy mindössze 126 ezer forint bevételt és 8,8 millió forint veszteséget produkáló családi vállalkozás.

  • a cég azé a Borsány-Gyenes Andrásé, aki 2016 végéig a csatornákat működtzető DMC vezérigazgatója volt,
  • a Story tévécsatornákra eredetileg a TV2 köreiből érkezett vételi ajánlat, de abból végül nem lett semmi.
  • Borsány-Gyenes András megerősítette, hogy cége, a HPM írta alá a szerződést egyedüli vevőként.

A lap információi szerint Borsány-Gyenes András tárgyalásokat folytatott a közelmúltban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV-vel, csatornáik együttműködésével kapcsolatban. Ezt az információt Borsány-Gyenes tagadta, pedig még az is felmerült, hogy a csatornákat az Echo TV Angol utcai székházába költöztetik. A lap értesüléseit cáfolva sokat mondóan így reagált:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!