Megdöbbentő arány, ebben is világelsők lettünk!

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet rendszeresen elkészíti felmérését arról, hogy mit tekintenek az emberek a legnagyobb problémát saját hazájukban. Idén januárban 27 országban végezték el ezt a felmérést, és bár a Brexit miatt Nagy-Brittaniára külön is fókuszáltak, azért a többi eredmény is izgalmas dolgokra világít rá.

Míg a világon Kínában majdnem mindenki, 92 százalék(!) véli úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok, ebben a kérdésben a rangsor végén kullogunk 24 százalékkal, „megnyugtató”, hogy Brazíliában és Mexikóban ennél is borúlátóbbak az emberek. Az összes országot tekintve jelentős problémának tűnik a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség, amely a dobogó harmadik fokát szerezte meg, nálunk viszont ez második helyre került, csak Oroszország előzött meg minket ebben a kérdésben. Magyarországon a szegénységet és a korrupciót igen sokan, 56 százaléknyian jelezték komoly problémaként.

Kormányzati propaganda ide vagy oda, a társadalom összességében reálisan látja a helyzetét. A Rogán Antal minisztériuma által elköltött milliárdok ellenére a terrorizmus és a bevándorlás problémaként való megjelölése elhanyagolható volt a felmérésben.

Azonban egy tényezőben világelsők lettünk, bár itt nem öröm az aranyérem. A magyarok 72 százaléka az egészségügyet látja a legsúlyosabb problémának az országban! Megdöbbentő, hogy a világátlag (24%) háromszorosa lett ez az eredmény nálunk!

Nem hiába írták elő minden kórháznak, hogy hetente két győzelmi jelentést kell írniuk a sajtónak. A probléma ezzel csak az, hogy sajtóközleményekkel nem lehet megmenteni az emberek életét.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!