Elbukott a rezsicsökkentés, kiderült, hogy a kormány csak nyerészkedik a gázáron!

Fotó: Tóth Gergő

Amíg csak az ellenzéki pártok állították, hogy a kormány nyerészkedik az embereken, addig lehetett azt hinni, hogy csak a politikai adok-kapok része a történet. Azonban most egy piaci szereplő adja olcsóbban a gázt mint az állam, és neki nem titkoltan haszna is van rajta. A kapitalistákat ismerve, nem is kevés.

Mivel a világpiacon a gáz ára már jóval lentebb van, mint ahogy azt a kormány adja, ezt áresést kihasználva az E.ON öt százalékkal olcsóbb gázt kínál a lakossági fogyasztóknak, mint az állami tulajdonú NKM Földgázszolgáltató Zrt., és ezzel a lépéssel évi 13 ezer forintos spórolást ígér a fogyasztóknak. Ennél a pontnál már végleg megbukott a rezsicsökkentésnek nevezett hazugság. Az alábbi grafikonon ez tisztán látszik:

gázár alakulás grafikon

Ebből következően 50,862 Mrd forint plusz nettó bevétel képződött abból, hogy drágábban értékesítették a gázt a lakosságnak annál, mint amibe annak a beszerzése került. Egy átlagos fogyasztású háztartás 22 140 forinttal többet fizetett a  a gázért évente, mint amibe az ténylegesen került, miközben az volt a jelszó, hogy a multik mekkora hasznot szednek le a lakosságról. Úgy tűnik, hogy a kormány is az emberek pénzén akarja hizlalni a közbeszerzésen ellopható pénzösszeg mennyiségét.

Nem hiába lett ennek az egész lakossági átverésnek az arca Németh Szilárd, akinek mindenféle hazugság rá fér a képére, és úgy tudja tolni a szemenszedett hazugságot, hogy levegőt sem kell vennie közben. Azt hiszem, róla még valamilyen „-pátia” végződésű betegséget fognak elnevezni, a szociopátia már foglalt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!