Túl sokat tudott a Fidesz bizalmi embere, leszámoltak vele

Magam is csodálkoztam, amikor azt olvastam különböző lapokban, hogy valami baj van az egészségi állapotommal, emiatt mentettek fel”- mondta a Népszavának Tiba Sándor, a miskolci megyei kórház volt főigazgatója, akinek a megbízatását Balog Zoltán egészségi állapotára hivatkozva váratlanul visszavonta.

Indoklásban még hozzátették, hogy azért is mentették fel, mert nyugdíjaskorú – ami meglepte Tibát, hiszen egy évvel ezelőtti kinevezésekor is az volt már.

A lapnak a felmentett főigazgató elmondta, kinevezése után elkezdte átnézni az összevont öt miskolci tagintézményből létrejött szuperkórház szerződéseit, kimutatásait, amikben furcsa dolgokat talált.

Visszásnak tartotta a Medcenter Kft. onkológiai sugárterápiás közreműködői szerződését,  de ilyen volt a az őrzés-védelmet biztosító, valamint a kórházi parkolókat üzemeltető, Cordate Zrt.-é is. A parkolási cég például a betegektől és a dolgozóktól is szed be parkolási díjat, a kórház ezen felül pedig még 4 millió forintot is fizet nekik, ami nonszensz. – írja a Népszava. A főigazgató elmondása szerint a kórház milliárdokat szórt ki az ablakon a semmire.

Az adatokat és észrevételeit jóhiszeműen átküldte a felettes szervnek, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetőjének. Ezek után összehívtak egy egyeztető megbeszélést az egészségügyért felelős államtitkárságra, ahol az a döntés született, hogy az igazgató saját felelősségére ne fizessen ezekért.

Most pedig a semmiből felmentették. Ki érti ezt?

Tiba Sándor egyébként cseppet sem ellenzéki figura, testvére fideszes országgyűlési képviselő, kinevezésekor pedig Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár minősítette bizalmi embernek. Valószínűleg vesztét az okozhatta, hogy belenyúlt a baráti érdekkörök bizniszeibe. Pedig csak a munkáját végezte.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!