Az erő velünk van! – Zseniális videó arról, hogyan bukhat Orbán

A Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom (KOM) megalakulása óta azon fáradozik, hogy az ellenzéki pártokat egy asztalhoz ültesse, és a nyíltan a Fidesznek kedvező választási rendszerben olyan törvényes megoldást találjanak együtt, amivel végre elűzhető az Orbán-rendszer. (A videó a cikk alján)

A mozgalom azt hangsúlyozza, hogy mivel az összefogás 2014-ben nem volt elég, az ellenzéki jelöltek koordinált indulására van szükség. A kormányváltó hangulat adott, azonban az ellenzéki pártok között túlságosan megoszlik a Fideszt leváltani akarók tömeg, ezért nyerni csak úgy lehet, ha minden körzetben a legesélyesebb jelöltre kell leadni a voksot április 8-án.

A KOM azzal is tudja segíteni az ellenzéket, hogy különböző rendezvényeken teret ad az országgyűlési körzetekben induló (valódi) pártok képviselőinek többek között vitákra, de emellett a legtöbb körzetben megvizsgálják azt is, ki a legesélyesebb jelölt. Ezt érdemes figyelemmel követni, hiszen az egyetlen esélyes jelöltre leadott vokssal képesek lehetünk a Fidesz emberét legyőzni, és ha elegendő körzetben, összehangoltan történik mindez, a Fidesz kiesik a hatalomból.

Ha ezt elmulasztjuk, megismélőthet a 2014-es eredmény, és a Fidesz akár 30 százalékos szavazati aránnyal újra kétharmadhoz juthat.

Azért, hogy ez az üüzenet mindenkihez eljusson – olyanokhoz is, akik kevesebbet foglalkoznak politikával a KOM egy Star Wars animációt készített, ami remekül elmagyarázza a választást, valamint a metódust, miként lehet visszaszorítani a sötét oldal (Fidesz) hatalmát.

Íme a videó:

(jobboldalon alul adj rá hangot!)

 

Aki valamennyire is ismeri az eredeti Csillagok Háborúja (régi) szériát, az felismerheti, hogy a videón a lázadók szövetsége az ellenzéki pártokat, míg a galaktikus birodalom a Fidesz-KDNP-t szimbolizálja. A szocialisták például ewokok, de van DK-s Csubakka, meg LMP-s kis világító szemű használtfém kereskedő (nem tudom mik azok, de azt mondják, hogy „utini”) a fideszesek általában rohamosztagosok, az Uralkodó pedig valószínűleg Orbán lehet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!