Ökölvívás: Magyar arany mind a női, mind a férfi versenyzőknek

A női 75 kilogrammos kategóriában Nagy Tímea, míg a férfiaknál Szaka István és Gálos Roland győzött a szombati döntőkben, így három aranyéremmel zárta a magyar csapat a hagyományos debreceni Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyt.

Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban teltház várta a döntők késő délutáni rajtját. Az idei viadal zárónapján hét magyar volt érdekelt, a nőknél három, a férfiaknál négy.

A 75 kilogrammban két debreceni bokszoló csatáját láthatta a közönség, amiben Nagy Tímea az esélyeknek megfelelően biztosan verte Pallás Szimonettát.

A férfiak fináléi rögtön magyar érdekeltségű meccsel kezdődtek. Szaka István a 2014-ig kickboxban szerepelt orosz Makszim Sztyahejevvel küzdött meg. A ringben egyenrangú felek küzdelme zajlott, mégis Szaka valamivel jobbnak tűnt, s ez végül a pontozóknál is kijött, az ötből ugyanis hárman a magyarnak adták a meccset, amelyet így megosztott pontozással nyert meg.

A 60 kilósok között szólítottak ismét hazai versenyzőt a ringbe, méghozzá a 2015-ös Bocskain győztes Gálos Rolandot. A meccsen Gálos az első menettől a végső gongszóig nagyszerűen küzdött, s összességében jobbnak tűnt a fehérorosznál.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!