Elkezdődött minden idők leghidegebb olimpiája

A XXIII. Téli Olimpiai Játékok megnyitója művészi előadásokkal, tűzijátékkal kezdődött magyar idő szerint péntek délben.

Nagyon hideg volt a helyszínen, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy a nézők ne fázzanak, a székekre elhelyezett csomagokban voltak erre való eszközök.

A hagyományoknak megfelelően Görögország jött be elsőként. Ghána egy kis afrikai „ízt” is vitt a bevonulásba, némi tánc formájában, de a bermudaiak sem voltak sótlanok, mivel bermudában jöttek be. Dideregtek rendesen…

Az oroszok sem a hagyományos úton érkeztek meg a stadionba, mivel a doppingbotrány miatt nem tehették meg. Ráadásul egy koreai hölgy vitte a zászlójukat, az olimpiait…

Igen emlékezetes lett a tongaiak bejövetele, ugyanis Pita Taufatofua ugyanúgy félmeztelenül vonult, be mint a riói játékokon. Akkor azért egy picit melegebb volt a pjongcsangi mínusz 5 fokhoz képest.

A magyar küldöttség a 89. helyen vonult be – a rövid pályás gyorskorcsolyázók nélkül, akik szombaton már versenyeznek, így arra koncentrálnak. A nagy pályás gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád vitte a mieink zászlóját.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!