A döntés végleges: Magyar György szocialista színekben indul

Fotó: Népszava

A szocialisták az utóbbi időben az ellenzéki térfél leginkább felelősségteljes szereplőinek mutatkoznak. Folyamatosan nyitottak és hajlandóak a kompromisszumokra. Nem volt kifogásuk az ellen, hogy miniszterelnök jelöltjük egy másik párt vezetője, Karácsony Gergely legyen, és megkötötték azt a szövetséget a Párbeszéddel, amit minden pártnak  meg kellett volna tennie a közös lista érdekében.

A Demokratikus Koalícióval való megállapodásban addig mentek el, amíg Gyurcsány hajlandó volt, sajnos ők minden hangzatos megnyilvánulás ellenére a végén elutasították a közös listát. A megállapodás alapján nekik ítélt körzetekben pedig ahol kellett, megtették azt, ami szükséges a kormányváltáshoz: ha volt az övékénél esélyesebb jelölt, akkor visszaléptették a sajátjukat a független javára:  Pécsen Mellár Tamás indul, a másik baranyai körzetben Vass Péter Szigetvár független polgármestere indul, és Veszprémben, ahol Kész Zoltán javára Mesterházy Attila volt pártelnökük lépett vissza.

Most Magyar György, a médiából jól ismert ügyvéddel sikerült egy mindenki számára jó megállapodást kötni Siófokon. Magyar György mindig is hangsúlyozta függetlenségét, most bevállalta a szocialista logót. Mindenkinek jó ez a kompromisszum, a szocialisták nem veszítenek listás  és töredék szavazatokat, a jelölt mögött pedig áll egy országos szervezet. Így lehet a közös célért, a kormányváltásért okos és mindkét fél számára hasznos megállapodásokat kötni.

Reméljük, a többi ellenzéki pártban is belátják ezt hamarosan, és meg teszik, amit elvár tőlük ma az ország többsége.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!