Négy lépésben vitték el a pénzt az Egri Vár felújításakor, a harmadiktól dobtam egy hátast!

Forrás: nyitraizsolt.hu

Az egri vár hős védői menten feltámadnának, és lecsapnák az egész egri fideszes városvezetést, ha megtudnák, miként folyik az ország leghíresebb várának a felújítása.

Kissé későn kezdődött ez a felújítás, ennél sokkal kisebb és kevesebb jelentőséggel bíró várakat jóval ez előtt rendbe tettek. Az igazsághoz tartozik, hogy az Egri Vár nagyon sokáig nem a város hatáskörébe tartozott, hanem megyei fenntartású volt, és úgy tűnik, az akkori megyei vezetés kielégítőnek tartotta Gárdonyi marketing tevékenységét az ügyben, és nem érdekelte, a várnak, mint építménynek, mint múzeumnak a sorsa, csak nyűg volt a nyakán. Aztán új idők új szelei kezdtek el fújni, és az intézmény végre oda került, akihez történelmileg, helyileg és érzelmileg tartozik, Eger városa lett a fenntartója. Új fenntartó, új igazgató, és mintha el is indult volna valami, elkezdődött a vár rekonstrukciója.

A városban nem okozott meglepetést, hogy a kivitelezésben jelentős szerepet kapott az Imola cégcsoport. Az Imola egy kisebb építőipari vállalkozásból a szocialista városvezetés 1998-2006 időszakában combosodott meg, és töretlenül fejlődött tovább a Fidesz érában is, nem nagyon történt olyan beruházás a városban, amiben nem vett részt, ha abban volt állami vagy EU támogatás. Az utóbbi években folyamatosan feltűnik mellette a 2006 óta nagy karriert befutott Euro Campus Kft., mely a városi rossz nyelvek szerint Nyitrai Zsolt helyi fideszes kiskirály országgyűlési képviselő egyik kedvenc cége.

Azonban hogy miként nyert az Imola 400 milliós ajánlata a másik pályázó 241 milliós ajánlata mellett, azt olyan pofátlan módon vitték véghez, amit eddig csak a miniszterelnök veje engedett meg magának, a Magyar Nemzet információi szerint. A bevetett technikák:

  1. Idő húzás, 2015 szeptemberig azt sem lehetett tudni ki nyer, de október 31. volt a befejezési határidő, reálisan nem vállalható.
  2. Vállalhatatlanul magas kötbérigény kikötése.
  3. Az Imola szerződésének másnapján hirtelen olyan régészeti lelet kerül elő, aminek a feltárása miatt következő év márciusára módosították a befejezési határidőt.
  4. A régészeti lelet megtalálásának napján az önkormányzat, a járási hivatal is intézkedett, feldolgozták a beadványt, helyszíni szemlét tartottak, dokumentálták és döntést hoztak. A jogosítvány hosszabbítás kicsit több időbe telik nekik.

„Gyönyörű” történet, hogyan tapossa le a Fidesz és helytartója a NER-ben azokat, akik nem tettek hűségesküt neki. Itt most „csak” 160 millióval buktak le, de hány ilyen stiklit engedtek meg maguknak?

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!