Orbán nem hajlandó vitázni, most retteghet a fiatalok bosszújától!

Diáktüntetés az EMMI épületénél (Fotó: Kökényesi Gábor)

Január 19-én a diákok kivonultak az utcára, ahol ismertették 12+1 követelésüket, melynek teljesítésére a diákparlament írásos garanciát kért az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Mivel – ahogy az sejthető is volt – nem vették a fáradtságot arra, hogy érdemi választ adjanak a fiataloknak, ezért megkérték Orbán Viktort, hogy álljon bele egy nyilvános vitába az oktatási rendszer problémáival kapcsolatban. A válaszadás határidejét február 7-re tűzték ki.

Miniszterelnökünk, az állampolgárok képviselője (legalábbis az kéne, hogy legyen) természetesen magasról tett a magyar diákokra és nem fogadta el a felkérést, ráadásul Lázár Jánosnak a múlt héten megtartott kormányinfón volt képe azt mondani, hogy a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek.

A Diákparlament ki is adott egy közleményt, miszerint

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal”

A fiatalok emiatt úgy döntöttek, újabb nagyszabású tüntetést szerveznek február 23-án, 17:30-ra, ahova a korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszer pártolóit hívják meg. A Deák Ferenc téren lesz a gyülekező, ahonnan ávonul a tömeg a Parlament elé.

„Úgy határoztunk, hogy most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban”

Itt az idő, hogy lépjünk. Itt az idő, hogy nemet mondjunk az oktatás szétverésére, amin a Fidesz oly buzgón munkálkodik! Megpróbálnak úgy csinálni, mintha nem is léteznénk, lenézik az állampolgárokat, arrogánsak a fiatalsággal, az ország jövőjével. De mi itt vagyunk, hát álljunk ki magunkért és Magyarország jövőjéért! Álljunk ki a diákokért!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!